Share

Un român, cel mai căutat infractor din Europa

Un român din judeţul Tulcea, care a fost dat în urmărire internaţională încă de acum cinci ani pentru proxenetism, este cel mai căutat infractor din Europa.

Ionel Silvestru, din Măcin judeţul Tulcea, a fost prezentat, duminică, pe lista Europe’s Most Wanted – www.eumostwanted.eu, printr-un clip video postat pe pagina de deschiderea a site-ului. Acesta este fugarul român propus de autorităţile din ţara noastră pentru campania Europol din luna decembrie. Este vorba despre o campanie prin care în fiecare zi a lunii câte un fugar din fiecare ţară parteneră este prezentat, pe platforma www.eumostwanted.eu, drept mai căutat infractor din Europa. Conform Europol, campania, care poartă numele „It’s the most wonderful time of the year..to lock up these criminals” (n.r.- E cea mai frumoasă perioadă din an…pentru a-i închide pe aceşti infractori) a fost lansată pe această platformă, care are o aplicaţie ce permite tuturor cetăţenilor să ofere informaţii utile, pentru „a face străzile din Europa mai sigure de sărbători”.

Ionel Silvestru  este dat în urmărire internaţională încă din anul 2011. În 2015, acesta a fost condamnat la 12 ani de închisoare, de Curtea de Apel Iaşi, pentru proxenetism, trafic de minori şi trafic de persoane.

Lasa un comentariu