Share

Un preot ÎNDEAMNĂ femeile să-și ucidă bebelușii, în loc să facă avort. Cum a reacționat BOR

Preotul ortodox Matei Vulcănescu de la Biserica Panaghia Odighitria din Pireu (Grecia) afirmat că, decât să facă avort, este  mai bine ca mamele să nască, iar după botez, să-și omoare bebelușii.

“Nu mai omorâți copii în pântece pentru că îi trimiteți în iad, mai bine nașteți-i, botezați-i și apoi omorați-i! E un păcat mai mic!”, a scris acesta pe Facebook.

matei-vulcanescu

Acesta a revenit cu o nouă postare: “Mai mare este păcatul avortului decât păcatul crimei! E simplu! Omorând un copil nebotezat îl trimiți în iad!”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat că formularea  preotului Matei Vulcanescu este “șocantă”, dar “profund discutabilă”. “Formularea e șocantă, o calific ca profund nefericită. Dar preotul respectiv, Matei Vulcănescu, nu face parte din BOR, ci din Biserica Greciei, Mitropolia de Pireu (…) Deși intenția părintelui a fost de a îndemna la nașterea pruncilor și e un îndemn pro viață, formularea e profund discutabilă (…) Din punct de vedere teologic, pruncii uciși în avort nu ajung neapărat în iad, e o concepție pe care biserica nu o împărtășește. Este deplorabil”, a spus acesta într-o intervenție telefonică la Antena3.

Potrivit Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Matei Vulcănescu are interdicție să slujească în România, acesta promovând “  un tip de creștinism radical și inacceptabil, care nu se regăsește în BOR”.

1 Comment on this Post

  1. Niste tampiti cu creiere spalate inteleg ce pot… BOR diplomatic ca de obicei.

    Răspunde

Lasa un comentariu