Share

Locul MISTIC din România unde toate dorințele se împlinesc

În România există un loc învăluit în mister, unde fenomenele inexplicabile par să fie la ordinea zilei. Este vorba despre „Templul Dorințelor” de la Șinca Veche, județul Brașov.

Sinca VecheLa poalele Munților Făgăraș, într-un peisaj ce pare desprins din basme, se află satul Șinca Veche, vizitat în special pentru mănăstirea rupestră din dealul Pleșu. Faima vechiului lăcaș de cult săpat în piatră este în continuă creștere, de numele acestuia legându-se numeroase legende și povești, care de care mai misterioase. Lăcașul de cult este este cunoscut sub mai multe denumiri, respectiv  “Templul Dorințelor”, “Templul Ursitelor”, “Templul Împlinirii Rugăciunilor”,  “Mănăstirea săpată în piatră”, “Templul de la Șinca Veche” și chiar “Templul Extratereștrilor”, având legătură cu fenomenele bizare care s-au întâmplat aici de-a lungul timpului.  Mănăstirea rupestră nu a putut fi datată cu exactitate, însă există voci care susțin că ar avea o vechime chiar de peste 7.000 de ani. De altfel, nici originile sale nu au fost stabilite.

Steaua lui David și… Yin și Yang

“Templul Dorințelor” are cinci încăperi, două altare și un fel de turn- clopotniță prin a cărui deschidere se poate vedea cerul.

templul dorintelor

 templul dorintelor

Interesant este și faptul că în cea de-a doua încăpere pot fi observate două simboluri ce ridică mari semne de întrebare: o stea cu șase colțuri, cunoscută drept Steaua lui David, și simbolul Yin- Yang. Tot aici există și un profil al unui om ce privește spre stânga, despre care se spune că ar fi Mântuitorului.sinca veche

Al treilea punct energetic din România?

O legendă veche spune că oamenilor cu inima curată și plină de credință li se îndeplinesc dorințele în acest lăcaș de cult, ba mai mult, sunt vindecați de boli. Medicul epidemiolog Maria Bâgiu a descoperit în 2004, când a ieșit la pensie, “Templul Dorințelor”. Femeia suferea de o boală incurabilă și este de părere  că energiile din vechea mănăstire au vindecat-o. De asemenea, paznicul lăcașului, Victor Pascu,  a cunoscut puterile miraculoase ale “Templului Dorințelor”, acesta afirmând că s-a vindecat de ulcer. Potrivit specialiștilor în radiestezie, energiile din templu sunt foarte puternice.

Aici au avut loc și numeroase fenomene stranii. Unii dintre cei care au coborât în grotă au mărturisit că au auzit cântări bisericești, deosebit de frumoase, dar într-o limbă ce doar parțial putea fi înțeleasă.  De altfel, nu puțini au fost cei care, după ce au fotografiat misteriosul lăcaș de cult, au observat că în poze apar și niște sfere albe, pe care nu le-au văzut cu ochiul liber. Un reporter din Brașov a povestit că, în timp ce încerca să filmeze mănăstirea rupestră, camera sa video pornea și se oprea inexplicabil. În momentul în care a vizionat imaginile surprinse, reporterul a observat niște sfere de lumină și o siluetă într-o mantie închisă la culoare, în timp ce în plan îndepărtat se putea vedea ceea ce părea o mână de lumină străvezie. Fostul primar al comunei Șinca Veche, Radu Munteanu, a afirmat, în urmă cu doar câțiva ani, că și fratele său a fotografiat lăcașul, imaginile surprinse “îmbogățindu-se” cu “pete albicioase ca niște mingi de lumină”.

Se pare că “Templul Dorințelor” ar fi, după Sfinx și Cetatea Sarmizegetusa, al treilea punct energetic important din România. Există și voci care susțin că acest lăcaș ar fi fost construit de o civilizație extrem de avansată.  Nisipul din interior conține cristale de cuarț, care ar ajuta la stabilirea unei comunicări cu Divinitatea sau cu ființe extraterestre. Totodată, dealul Pleșu, unde este săpată mănăstirea, are o formă piramidală, permițând în acest sens atât captarea, cât și generarea energiilor. Cu toate că vorbim despre o zonă cu o vegetație abundentă, lucrurile se schimbă atunci când vorbim despre acest deal, solul nepermițând cultivarea plantelor. La toate acestea se adaugă și fenomenele misterioase ce au avut loc de-a lungul timpului în “Templul Dorințelor” .

17 Comments on this Post

 1. Interesant articol într-adevăr. Dar alt loc unde toate dorințele ți se împlinesc este locul unde ați ajuns d-voastra. Merita toate inconvenientele, inclusiv criticile celor invidioși.

  Răspunde
 2. da, este real preotii chiar cer taxe, cat despre vindecare, tot popa rezolva cu alte taxe

  Răspunde
  • Stimate Domn, dacă nu-ți place credința ortodoxă a românilor, du-te la moscheie unde islamul te-ar putea vindeca și de ură și de prostie!!!

   Răspunde
 3. O poveste si un loc pe care îmi doresc să-l vizitez , nu pentru lucrurile care se spune despre el cat despre istoria locului!!!

  Răspunde
 4. Un loc istoric , de mare valoare , in jurul căruia se țes multe povesti. M-aș bucura și îmi doresc să-l vizitez , să pot afla mai multe despre acel loc , cu o istorie , probabil , fenomenală!!!

  Răspunde
 5. codruta

  Intr adevar,este un loc de mare incarcatura spirituala!cu multi ani inainte am fost de nenumarate ori acolo si raspunsul multor dorinte s au indeplinit miraculos! Trebuie doar sa ai credinta si sa te rogi cu inima curata!…doamne ajuta! Merita sa vizitati acest loc binecuvantat!

  Răspunde
 6. In martie anul trecut am fost la Sinca Veche,m-am rugat profund,in septembrie mi s-a indeplinit dorinta,cu detalii,exact cum am cerut eu…Mi-am dat seama de detalii mult mai tarziu,aproape ca uitasem de ele.Sa aveti curajul sa mergeti si sa cereti fara modestie,pt.ca aceea ce veti cere ,cu siguranta se va implini,cu ajutorul Domnului!

  Răspunde
 7. tamasan Magdalena

  Am fost la Șinca Veche dar marea mea dorință este să mai merg odată, deși mă tem că va fi ca la Prislop, și acolo am mers în vremuri liniștite când nu se stătea la coada, era atâta liniște!

  Răspunde
 8. Este un loc minunat cu multa încărcătură duhivnoceasca

  Răspunde
 9. MIRCEA SASU

  PT. BOGDAN, IANUARIE 23, 2016,
  CRED CA AI PROBLEME DE ORIENTARE IN TEREN SIGUR TE REFERI LA O ALTA SINCA VECHE. LOCURILE DESPRE CARE SE DISCUTA AICI SUNT INGRIJITE DE NISTE MAICUTE CRESTIN ORTODOXE DE LA MANASTIREA SINCA VECHE ( MAICA SFANTA, BUCURIA NEASTEPTATA) , DECI TREABA CU POPII NU SE SUSTINE, LA INTRAREA IN ” TEMPLUL DORINTELOR ” NU AI CUI SA PLATESTI VREO TAXA, PENTRU CA D-NA BAGIU , CARE A SUSTINUT ENERGIC CREAREA MANASTIRII ( INITIAL DE CALUGARI) NU ACCEPTA IDEEA DE TAXE LA LOCUL SFANT.
  ACCEPTA SFATUL MEU DE OM CU FRICA LUI DUMNEZEU : DACA TE VREI TERIBILIST, LASA ORTODOXIA CELOR CARE O IUBESC SI CARE AU CREDINTA, TU INCEARCA-TI „NOROCUL” PE LA VANZATORII DE TARA CARE NU MAI POT DE GRIJA PREOTILOR ORTODOCSI. E PLIN INTERNETUL DE DE-ASTIA CA TINE, AFILIAZA-TE LOR CU TOATA INCREDEREA, DAR PE NOI, LASA-NE !

  Răspunde
  • Pana la urma este teribilism sau adevar.Cu si despre Arsenie Boca de la Prislop tinde spre teribilism nu spre adevar. E dureros teribilismul despre kucrurile sacre.

   Răspunde
 10. Pentru BOGAN ! AM FOST DE MULTE ORI LA MANASTIREA DE LA SINCA VECHE ! Urit de tot ce spui BOGAN NIMENI NU CERE NICI O TAXA SI ACOLO SINT DOAR MAICUTE ! ? ESTE UN LOC MIRIFIC ! MERGETI SI A PRINDE TI O SF LUMINARE ACOLO SINT SI SF MOASTE A SF NECTARIE FACA TORUL DE MINUNI PLUS ALTE MULTE MOASTE A MULTOR SFINTI

  Răspunde
 11. Frumos,merita vazut.

  Răspunde
 12. Magdalena Visan

  Minunatia locului vine prin canale nebanuite de noi.
  Aici,in acest loc,SIMTI şi atăt!
  Când părăseşti locul ți se intâplă „lucruri”.
  Crede si nu cerceta! Simți si vei avea acces la Univers.

  Răspunde

Lasa un comentariu