Share

Singurul loc din România unde puteți admira cinci cascade UIMITOARE. Peisajele din acest colț de rai vă vor lăsa fără cuvinte!

În România există numeroase cascade spectaculoase, unele chiar unice la nivel mondial. De exemplu, despre cascada Bigăr, din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, americanii au spus că este cea mai frumoasă din lume.  Uimitoare, însă prea puțin cunoscute, sunt și cascadele Tamina, ascunse în “inima” Masivului Piatra Mare.

piatra-mare

Foto: Emi Cristea via wikipedia.org

Tamina reprezintă, de fapt, o înșiruire de cinci cascade de o frumusețe aparte, aflate într-un cadru ce pare desprins din povești. Cea mai înaltă are  aproximativ zece metri. Spectaculos este și canionul Tamina, aflat în Valea Pietrei Mici. Mai mult, aici există și numeroase specii de plante și animale protejate inclusiv la nivel european.

tamina

Foto: Nucă Vasile via Fundatia Adept Transilvania

tamina

Foto: Petre Ogrutan via Brasov oras magic

Cascadele  și canionul se află la o altitudine de aproximativ 1.100 de metri. Puteți ajunge în această zonă urmând un traseu ce pornește din Timișul de Sus și duce până la  Vârful Piatra Mare, care are o altitudine de 1.844 de metri.

Foto:

Obiectivul turistic și drumul spre acesta urmează să fie reabilitate. Cascadele pot fi vizitate și acum, însă accesul nu este tocmai facil, fiind recomandat în special persoanelor cu experiență în drumețiile montane.

Canionul Șapte Scări, o comoară UNICĂ a României

În apropierea cascadelor se află și Canionul Șapte Scări, unic în România și, probabil, chiar și pe Bătrânul Continent. Defileul săpat în calcare jurasice are o lungime de 160 metri, fiind alcătuit  trepte cu înălțimi de până la 15 metri, care se transformă în cascade atunci când crește volumul de apă al pârâului Șapte Scări. Se spune că această zonă extrem de pitorească are efecte nebănuite asupra psihicului, ca urmare a aerului ozonat și a zgomotului făcut de apele care se prăvălesc peste munte. Spre Canionul Șapte Scări se poate ajunge și din Timișul de Jos.

canion

 Foto: Canionul Sapte Scari/ Facebook.com

 

Lasa un comentariu