Share

România, tărâm de basm. 31 de lacuri spectaculoase, care vă vor lăsa muți de UIMIRE (FOTO)

În România există numeroase locuri de o frumusețe inimaginabilă. Din păcate, unele dintre acestea nu au parte de promovarea pe care o merită cu adevărat. Vă prezentăm câteva dintre cele mai spectaculoase lacuri din țara noastră, aflate în zone extrem de pitorești.

Lacul Gâlcescu, aflat la o altitudine de 1.925 de metri în Munții Parâng, are o suprafață de aproximativ 3 hectare și o adâncime de până la 9.3 metri. Pitorescul ochi de apă a fost declarat monument al naturii.

galcescu

Foto:  Klaudia Klu via I Love Transylvania

Tinovul Mohoş, aflat pe teritoriu comunei Cozmeni, în județul Harghita, s-a format într-un crater vulcanic al Masivului Ciomatu. Aflat în apropierea Lacului Sfânta Ana, acesta face parte din Rezervația Naturală Tinovul Mohoș, care adăpostește numeroase specii rare de plante, unele fiind unice în România. Tinovul Mohoş înseamnă “Lacul cu Mușchi” și este o mlaştină activă tipic oligotrofă. Grosimea stratului de turbă ajunge până la cel mult 20 de metri. Aria protejată de interes național, cât și european, se întinde pe aproximativ 240 de hectare, din care suprafața tinovului este de vreo 80 de hectare.   Vizitatorii pot admira micile lacuri cu apă aproape neagră,  dar şi  spectaculoasa plantă carnivoră Roua Cerului.

mohos

Foto: Dani El via Viața la țară

Lacul Cuejdel (“Lacul Crucii”) ocupă o suprafață de 150 de hectare și are un volum de apă de un milion de metri cubi. Aflat în județul Neamț, pe teritoriul comunei Gârcina, acesta este unul dintre cele mai mari lacuri de baraj natural din Europa.

cuejdel

  Foto: Tudor Ghioc via Informatii Romania

În Valea Drăganului, la vreo 70 de kilometri de Cluj-Napoca, se află unul dintre cele mai spectaculoase baraje din țara noastră. Ne referim la barajul Drăgan (Floroiu), care are o înălțime de 120 de metri. De o frumusețe aparte este și lacul de acumulare, care se întinde pe o suprafață de aproape 300 de hectare.

dragan

Foto: Marius Petric

Lacul Tarnița, aflat între  comunele clujene Râșca, Mărișel și Gilău, are o suprafață de 215 hectare și o adâncime de până la 70 de metri. Barajul în arc a fost construit în 1974, având o înălțime de 97 de metri și o lungime de aproape 240 de metri.

tarnita

Foto: Larisa Şandru via Cluj Capitala

Lacul Iezer Ighiel este unic în țara noastră, fiind singurul lac  de baraj natural care a luat naștere, în urma unor alunecări de teren,  pe o suprafață calcaroasă. Spectaculosul “ochi” de apă de culoarea smaraldului este situat pe teritoriul satului Ighiel, la aproximativ 25 de  kilometri de Alba Iulia, și are o suprafață de peste 5.200 de metri pătrați.

iezer ighiel

Foto: Ela Vaida via I Love Transylvania

Citește și Peisaje IREAL de frumoase, într-un colț de rai prea puțin cunoscut. Iezerul Ighiel, o minune a României (FOTO)

În comuna suceveană Sadova se află un lac ce pare a fi desprins din povești. Iezer este un lac alpin de alunecare, având o suprafață de 1,5 hectare și  o adâncime de până la 12 metri.

iezer

Foto: Toma Bonciu/ tomabonciu.ro via Un milion de locuri de vazut in Romania

Lacul Iacobdeal din Munţii Măcinului este  unic în România. Aflat pe  raza comunei Turcoaia, județul Tulcea, acesta este numit de localnici “La fântână”, formându-se în urma unor încercări de extragere a granitului, prin dinamitare. Lacul are o adâncime de peste 20 de metri.

iacobdeal

Foto: Corina Martin

Citește și  Un colț de rai prea puțin cunoscut. Acest “paradis de smarald” este UNIC în România! (FOTO)

De o frumusețe aparte este și Lacul Mare, din orașul Oravița. Acesta are o suprafață de 8,8 hectare, spun reprezentanții primăriei.

lacul mare

Foto: Ciprian Floare via Universitatea Europeană „Drăgan” din Lugoj

La o altitudine de 1.255 de metri în Munții Șureanu se află unul dintre cele mai spectaculoase “ochiuri” de apă din țara noastră. Este vorba despre Lacul Oașa, situat la granița județelor Sibiu și Alba,  acesta fiind cel mai mare și cel mai pitoresc „ochi” de apă amenajat pe cursul râului Sebeș. Lacul are o suprafață de aproximativ 460 de hectare și un volum de peste 130 de milioane de metri cubi.  Versanții sunt înconjurați de păduri dese, astfel că molizii falnici care se oglindesc în apele limpezi  ale lacului îi conferă acestuia un farmec aparte.

oasa

Foto: Romania,te iubesc! via Romania in imagini

Lacul glaciar Avrig, aflat la o altitudine de 2.011 metri în Munții Făgăraș, județul Sibiu, are o suprafață de aproape 15 hectare și o adâncime de până la 4,5 metri.

avrig

Foto: Cristian Golea via Sub cerul Romaniei

Extrem de pitoresc este și lacul de acumulare Colibița, aflat la poalele Călimanilor, în stațiunea cu același nume, unde se poate respira un aer ozonat ca-n Alpi. Spectaculosul „ochi” de apă are aproximativ 270 de hectare și are un volum de aproximativ 65 de milioane de metri cubi.

colibita

Foto: Peter Lengyel via Bistriţa

Citește și Minunile unui loc paradisiac, UNIC în Europa: ape de safir, plajă fină și aer ozonat ca-n Alpi

Lacul Ursu, din Sovata, se mândrește cu trei recorduri mondiale. Acesta este cel mai mare lac helioterm din lume, fiind, totodată, unic în Europa. De asemenea, vorbim despre singurul lac cu apă sărată înconjurat de o oază de verdeață, ca urmare a solului vulcanic depus de-a lungul anilor.  Al treilea record mondial se leagă de faptul că în Sovata se află singurul lac din lume în cazul căruia data în care s-a format se cunoaște cu exactitate: 27 mai 1875, la ora 11:00.

lacul ursuFoto:  Albin Fulvius Sebastian via La pas prin România

Situat la aproximativ 26 de kilometri de orașul Gheorgheni, județul Harghita, Lacul Roșu este inclus în Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș și este cel mai mare lac  natural montan, luând naștere în urma surpării unei porțiuni din  muntele Ghilcoş. O vale întreagă, acoperită de brazi și molizi, a fost inundată. Și astăzi se mai văd, la suprafața apei, trunchiurile retezate ale fostei păduri de rășinoase, de unde și unicitatea  acestui lac.  Mai mult, “pădurea scufundată” se află într-o stare perfectă de conservare, ca urmare a carbonatului de calciu și  a oxidului de fier pe care le conține apa.

lacul rosu

Foto: Attila Tatár via Made in Romania

Citește și Pădurea de sub ape. Tainele unui loc paradisiac din România, unic în Europa (FOTO)

Lacul glaciar Bâlea se află la o altitudine de aproximativ 2.040 m, în “inima” Munților Făgăraș,  și are o suprafață de aproximativ 4,6 hectare și o adâncime ce depășește 11 metri.

balea

Foto:  Ionut Vlad via Siebenbürgen süsse Heimat

Lacul Trei Ape este cel  mai înalt lac de acumulare din Munții Semenic. Această minunăție aflată în stațiunea cu același nume, din comuna Brebu Nou, județul Caraș-Severin, are aproximativ 45 de hectare și un volum de peste șase milioane de metri cubi.

trei ape

Foto: Foto: Nedici Dragoslav via WWR

Lacul de Smarald  s-a format în fosta carieră de bazalt din comuna brașoveană Racoș. 

smarald

Foto:   Eduard Gutescu via Peisaje De Vis

De o frumusețe aproape ireală este și Lacul Poiana Mărului. Peisajele vă vor lăsa fără suflare. Aflat la aproximativ 20 de kilometri de localitatea Oțelu Roșu, lacul se întinde pe o suprafață de 272 de hectare și are un volumul ce depășește 96 de milioane de metri cubi.

lacul poiana marului

Foto: Munții Banatului via Poiana Marului – Caras Severin

Citește și Poiana Mărului, locul paradisiac din inima munților! Da, acest colț de rai chiar există! (FOTO)

Un peisaj a cărui frumusețe cu greu poate fi descrisă în cuvinte. Asta îi așteaptă pe cei care ajung în zona Lacului glaciar Capra. Situat pe versantul de sud al Masivului Făgăraș, la 2.230 de metri altitudine, lacul are o suprafață de 1,8 hectare și o adâncime maximă de 8 metri.

capra

  Foto:Natea Gabriel via Surprising Romania

Lacul Vulturilor este cunoscut și sub numele de „Lacul Fără Fund”, aflându-se în Masivul  Siriu, la 1.420 de metri altitudine. Lacul periglaciar aflat în apropierea localității buzoiene Gura Siriului are o suprafață de 0,9 hectare și o adâncime de până la 2,5 metri.

vulturilor

Foto: Auras Mihaiu via Frumusetile ascunse ale Romaniei

Laguna Albastră are o apă ca a Mării Mediterane. Pitorescul lac se află în apropierea comunei Aghireșu, judeţul Cluj, luând naștere pe locul unei foste exploatări de caolin (n.r.- rocă argiloasă de culoare albă). Drept urmare, culoarea intensă a apei se datorează reziduurilor rămase pe fundul lacului. De jur împrejur există dune de nisip uriașe, verdeață și stufăriș.

laguna albastra

Foto:Levi Bagy via La pas prin România

Citește și Paradisul de safir. Acest lac UIMITOR, cu o apă ca a Mării Mediterane, se află în România! (FOTO)

Parcul Național Retezat, supranumit și “Tărâmul fermecat, cu ochi albaștri”, adăpostește zeci de lacuri glaciare de o frumusețe rar întâlnită.   Lacul Bucura, aflat la o altitudine de aproximativ 2.040 de metri, este cel mai mare lac glaciar din țara noastră, având 8,9 hectare și o adâncime de aproximativ 16 metri.  În zona lacului se unesc cele două părți ale Masivului Retezat, respectiv Retezatul Mare, care este bogat în roci cristaline, și Retezatul Mic, care are o structură calcaroasă, fiind împânzit de chei și peşteri.

bucura

Foto: Ioan Chiriac via Romania Original

 Lacul Zănoaga, din Munții Retezat, este cel mai adânc lac din țara noastră, ajungând până la 29 de metri.

zanoaga

Foto: Lucian Satmarean via Frumusetile naturii

Lacul Galeş, aflat în estul Munților Retezat, la o altitudine de 1.990 de metri, are o suprafață de aproape 4 hectare și o adâncime maximă ce depășește 19 metri.

gales

Foto: Liliana Negoe via La pas prin România

Cel mai pitoresc “ochi” de apă din Retezat, care are o suprafață de aproximativ 2 hectare și o adâncime de până la 6 metri, este Tăul Țapului, aflat la o altitudine de 2.130 de metri. Insulița verde, apărută în urma unei avalanșe de pe Vârful Țapului, îi conferă lacului glaciar un farmec aparte. Tabloul mirific este completat de reflexele de smarald ale apei.

tapului

Foto: Adrian Urbanek via Bun de România

Citește și Tăul Țapului, o capodoperă a naturii. Tainele unuia dintre cele mai pitorești “ochiuri” de apă din România (FOTO)

Lacul Sfânta Ana, aflat la o altitudine de aproximativ 950 de metri în masivul Ciomatu, județul Harghita, este singurul lac din Europa  care a luat naștere pe fundul craterului unui vulcan stins.  Puritatea apei se apropie de cea a apei distilate. Lacul are o suprafață de aproape 20 de hectare și o adâncime de până la 7 metri. Nu are izvoare, fiind alimentat doar din precipitații, astfel că apa are o mineralizare extrem de scăzută.

sf ana

Foto:  Dan Mirica via I Love Transylvania

Citește și Misterele unui loc unic în România. Aici au loc fenomene UIMITOARE!

Lacul Ochiul Beiului, din județul Caraș-Severin, a fost declarat monument al naturii. Culoarea acestuia este aproape ireală. Interesant este și faptul că lacul aflat pe teritoriul Parcului Național Cheile Nerei — Beușnița   nu îngheață niciodată, temperatura apei rămânând constantă tot timpul anului, între 4 și 8 grade Celsius. În apropiere se află și cascadele Beușnița.

ochiul beiului

Foto: Hurghea Constantin via Promovez România

Citește și O minune a naturii. Singurul lac din România care nu ÎNGHEAȚĂ niciodată! (FOTO)

În Parcul Național Cheile Nerei — Beușnița se află și Lacul Dracului, cu o adâncime de aproximativ 9 metri. Acesta a luat naștere în urma prăbușirii bolții unei peșteri. Interesant este și faptul că o parte a tavanului a rămas deasupra spectaculosului lac. Fenomenul carstic este unic în România.

lacul draculuui

Foto:  Ursulescu Octavian via La pas prin România

Lacul de acumulare Vida, din apropierea localității bihorene Luncasprie, comuna Dobrești, pare desprins din povești. Acest colț de Rai din țara noastră este supranumit “Paradisul de smarald”. Lacul are o culoare exotică, așa cum doar în zonele tropicale mai întâlnești. Tabloul de o frumusețe ieșită din comun este completat de pădurea deasă care înconjoară lacul și care se oglindește pe suprafață de 6 hectare, conferindu-i, în funcție de anotimp, culori aproape ireale. În mijlocul lacului există un “vârtej”  spectaculos  care este, de fapt, un deversor de tip pâlnie, unic în lume, construit pentru evacuarea apei, atunci când plouă abundent.

vida

Foto: Ela Vaida via Sub cerul Romaniei

Citește și Puțină lume știe de existența acestui colț de Rai! Da, se află în România și e unic în lume! (FOTO)

Lacul Albastru, aflat la poalele Munților Gutâi,  la câțiva kilometri de  Baia Sprie, în județul Maramureș, este unic în lume, schimbându-și culoarea în funcție de anotimp și de lumina soarelui. De exemplu, în timpul primăverii, lacul are culorile albastru deschis şi albastru închis. În timpul verii, acesta devine verde închis, ba mai mult, uneori are reflexe de smarald. Toamna, Lacul Albastru devine verde închis și, uneori, chiar maro.  De altfel, în funcție de lumina soarelui, apa primește reflexe de smarald până spre verde-albăstrui și chiar turcoaz.

lacul albastru

Foto: Fotomotica via De Maramu

Citește și Comorile mai puțin cunoscute ale României. Singurul lac de pe Pământ care-și schimbă culoarea se află în țara noastră! (FOTO)

Lacul Iezer reprezintă o veritabilă comoară făurită de natură, fiind unic în țara noastră.  Privit de sus, pitorescul “ochi” de apă din Munții Rodnei își dezvăluie cel mai de preț secret – are  forma hărții României.  “Ochiul” de apă face parte din Rezervația Pietrosul Mare din Parcul Național Munții Rodnei, aflându-se la o altitudine de 1.825 m. Lacul glaciar are o adâncime de până la 2,5 metri .

iezer

Foto: Loredana Ionescu via DescoperimLumeaÎmpreună

Citește și O comoară UNICĂ a României. Lacul Iezer, minunăția care are forma țării noastre (FOTO)

35 Comments on this Post

 1. Frumusetea naturii Romaniei ,inegalabila .Nu este promovata .am colindat mult prin tara si nu stiu decat 2-3 clacuiri .In rest nu am stiut de ele .In afara de cele din munti cu renume .voi cauta o harta a laurilor .dar ce Nu se arata indolenta .nepasarea .Nesimtirea celor care trec pe acolo .Lasa in urma lor resturi menajere.Avem o tara minunata dar multi romani habar nu au .si este la doi pasi de ei .Am fost ieri intr-o padure privata .Sa stau la umbra .In liniste .Aiourea .Manele .Tipete SI IN SPECIAL GUNOAIE .Scria =FOCUL IN PADURE INTERZIIS =AIUREA .Nu se respecta .Asta este romanul. o parte dintre noi

  Răspunde
 2. nutu constantin

  Te lasa fara grai frumusetile tarii noastre.Multi le cauta aiurea cand atat de aproape de noi.!

  Răspunde
  • Racz Sochirca Ana

   Foarte adevarat! Frumusetea o descoperim in noi si langa noi. daca avem respect fata de noi, de cei din jur si de natura care ne inconjoara! Tot ce e frumos Dumnezeu a creiat pentru om, dar din pacate omul nu ia seama, ba si mai strica frumusetea din jur cu rautatea lui fireasca ! Omul sfinteste locul prin comportamentul sau, daca este calauzit de DUMNEZEU!!

   Răspunde
 3. Norbert

  Frumoasă ţară. Păcat că-i locuită. :)

  Răspunde
 4. Intr-adevar , foarte frumoase …Dar de majoritatea nu am auzit . Nu exista nimeni interesat sa promoveze turismul la noi in tara ???? Cinci minute de informatii de acest gen la fiecare jurnal de stiri cred ca ar ajuta foarte mult . Cat despre civilizatia ,,turistilor ,, romani ….no comment :(

  Răspunde
 5. Ma bucur ca nu se cunosc sau se ajunge greu la ele. Doar asa nu vom avea pet-uri, gratare si muzica, ci vom gasi liniste si curatenie. Cat despre ce lacuri, cascade, chei samd. sa vizitam, avem harta fizica a Romaniei si gasim acolo.

  Răspunde
 6. Păcat că lipseşte Lacul Oaşa! Trebuia inclus în acest clasamemt!

  Răspunde
  • dezvaluitorul

   L-am inclus acum. Mulțumim! :)

   Răspunde
  • Intr-adevar frumoasa e tara noastra si trebuie sa invatam s-o iubim si s-o respectam ! Ordinea si curatenia, promovarea turismului depinde de noi toti si de fiecare in parte. Daca ne invatam copii s-o faca, daca atragem atentia celor ce nu respecta natura poate punem o caramida la un viitor turism civilizat !

   Răspunde
 7. Daniela

  Ne-a binecuvantat Dzeu cu tot ce isi putea dori un popor! Iar noi ce am facut? Am trecut cu tavalugul peste tot ce au pastrat stramosii nostri…frumoasa noastra tara la care au ravnit multe popoare si nu au putut sa o subjuge…Acum va bateti joc de ea, o vindeti, treceti cu tavalugul lacomiei si al parvenirii peste tot ce exista! Sunteti un popor de imbecili care v-ati alungat valorile din tara, ca sa puteti sa distrugeti tot cu bocancii vostri plini de noroiul ignorantei!
  Dzeu v-a dat destul, dar ati vandut tot, iar acum strigati in gura mare peste tot ca va fura guvernul! Voi sunteti cei care va furati, de la mic la mare si hotia se amplifica urcand in ierarhie! Voi sustineti coruptia si nemernicia! Sa va fie rusine popor de nemernici!

  Răspunde
  • Dar cu cine vorbiti la persoana a doua, plural? Cu autorii articolului? Sau cu noi, cititorii? Ca nu prea inteleg.

   Răspunde
  • Mariana Puscas

   Sunteți…?!! Tu de ce te excluzi? Nu faci parte din ACEST POPOR IMBECIL?

   Răspunde
  • Esti prea incisiva ! Te rog sa mergi pe munte ! Lumea e civilizata ! Coboara cu gunoiul personal in rucsac !

   Răspunde
  • TIMOTEI URSU

   Dar Dvs, stimată D-nă Daniela – in afară de gura mare – ce ați făcut? Sugerați că vedeți lucrurile „din afară”, din… Lumea Bună?! De ce vă mirați, dacă plecând – ați lăsat cu bună știință țara la mâna ..„. bocancilor murdari”?! De ce, – ca să aveți astăzi ce înjura?!… Mai degrabă ar trebui să vă întrebați cine I-A CREAT pe cei cu bocancii noroioși: nu cumva chiar dvs. care… trimițând pupături, „pachete” și fotografii ( sprijinită de un Cadillac, fie și al… altcuiva?) l-ați făcut pe Cutare, crăpând de invidie, să VREA ȘI EL cu orice prețz, fie și… LOCAL, un „mai bine pentru sine și ai lui„”?!… Mi-e rușine și pentru românii înjurați și pentru cei care-i înjură! Ați prins încă un prilej -( arătarea părții frumoase a României, bravo etalatorilor!) – ca să vă rățoiți, trufașă, la acel „popor de imbecili” de pe… partea fără soare?!… In Banat am invățat, în copilărie, o vorbă pe care mulți ar trebui să și-o amintească: „Blestemată fie pasărea care-și cacă cuibul…!” ( asta – ca să știți ce vă așteaptă…! Succes!)
   TIMI

   Răspunde
 8. niculina oprea

  Natura a inzestrat aceasta tara cu multe frumuseti : apa munti cu paduri bogati subterane e t c . trebuie sa fim mindri de aceste bogati si trebuie protejate .Multumim celor care a postat aceste imagini cu lacurile din romania de o frumusete rara .

  Răspunde
 9. BITEA ANA

  FRUMOASA TARA PACAT CA E CONDUSA DE HOTI ,MARE MIRARE CA NU AU DAT STRAINILOR SI ACESTE FRUMUSETI ,SAU INCA NOI NU STIM.PACAT CA SANATATEA NU MA MAI AJUTA DAR SPER CA TINERETUL SA SE TREZEASCA SI SA NU PERMITA DISTRUGEREA.

  Răspunde
 10. La 8 km de Sinaia, la o inaltime de 1438 m, in Muntii Bucegi se afla Lacul Bolboci, de-o frumusete cel putin egala cu celelalte lacuri pe care le-ati prezentat mai sus. Felicitari! Avem o tara superba! Iubesc Romania si sunt mandra ca sunt romanca! 😉

  Răspunde
 11. Tot in munții Șureanu chiar lângă Vf. Patru se afla Iezerul cu același nume, este cu mult peste Oașa ….

  Răspunde
 12. Un roman care e mandru de tara lui!

  Sunt mut de uimire cand vad ce tara minunata avem dar din pacate nu suntem civilizati si ordonati ca sa meritam asemenea taramuri de basm! Poate Dumnezeu ne va da mintea de pe urma totusi!

  Răspunde
 13. Gina Osborne-Cristescu

  „PE-UN PICIOR DE PLAI”, „PE-O GURA DE RAI”….cam asa numim locul unde se afla localizata tara noastra ROMANIA….Dupa ce urmarim cu asa dor si uimire aceste superbe locuri neumblate de mine si de multe milioane de oameni care nu au avut ocazia sa le viziteze in persoana – (PROBABIL NUMAI DE LOCALNICII CARE OCUPAU ACESTE MELEAGURI)…pentru ca: In conformitate cu Legea 18 din timpul Regimului Comunist – trebuia sa justifici la zero salariul pe care il ai si cum ti-l planuiesti. Atunci, cu durere in suflet a trebuit sa cheltui banii foarte cumpatat si alte prioritati aveau intaietate. Mai grav era sa fii divortat, sa mai ai si cativa copiii pe care esti dator sa le oferi tot strictul necesar la limita…sa-ti ajunga sa platesti ratele pe locul unde traiesti, mancare, gradiniteeeee…scoli, imbracaminte…etc…si multe altele care nu le puteai achita decat atunci cand ti se aproba un imprumut la CAR sau cu banii pe care-i primeai pentru perioada legala de Concediu. Cam asa a trecut o parte buna din viata mea si sunt sigura ca si viata multor, multor milioane de oameni din tara noastra. Pacat, mare pacat…
  Dumnezeu m-a trimis pe alt taram inghetat sa pot sa-mi continui viata acolo si sa pot sa revin in tara din cand in cand, sa-mi vizitez frumusetile acestea miraculoase ale tarii mele natale. Am vizitat cate-am putut penru ca timpul mi-a fost destul de dramuit. Cate-odata am revenit in tara pentru alte motive ca sa ma bucur de neam, de vecini si de colegii de munca cu care am mancat aceeasi paine amara….Cu ajutorul internetului si a technologiei avansate, am privilegiul sa-mi clatesc ochii (asa cum se spune din popor…) cu fel si fel de videos despre locurile splendide oferite de Mama Natura GRATUIT (numai sa le pastram curate si sa ne bucuram de ele). OAMENI BUNI! NU LASATI TARA DE RAPA, SA NE-O MANANCE VIERMII…RIDICATI-VA SI PUNETI MANA PE TOT CE-AVETI SI CURATATI-O CA PE CASELE VOASTRE FARA SA MAI ASTEPTATI CA ALTII SA VINA SA LE CUMPERE PE NIMIC…Ma rog la soare si la vant….ma rog la toate cate sunt…sa va vina-n ajutor sa pastrati ce-aveti cu mult dor… ASA SA NE-AJUTE DUMNEZEU!

  Răspunde
 14. De-a lungul vremii, pana acum, am putut sa vad 22 dintre lacurile minunate descrise in articol, pe unele chiar de mai multe ori. Dar asta doar pentru ca ma interesat, iubesc natura si drumetiile cu rucsacul in spate. Unele intradevar sunt destul de greu accesibile si e foarte bine ca e asa, datorita faptului ca in aceasta tara, aproape nimeni nu mai stie sa pretuiasca natura. Majoritatea ies in natura doar cu masina, gratarul si maneaua dupa ei si bineinteles ca nu-i intereseaza nimic in jur. Sunt foarte multe lacuri la fel de frumoase, neincluse in aceasta descriere.

  Răspunde
 15. Mulțumesc mult pentru aceste locuri de vis! Contemplarea frumosului ne poate salva! Nu e totul pierdut!
  Poate găsiți un loc în „clasament”/„prezentare” și pentru lacul Cinciș!
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Lacul_Cinciș

  Vă mulțumesc!

  Răspunde
 16. Daniella Karo

  There’s a way to maintain these splendid locations. With cameras on site if anybody trashes the place a ticket appears (amenda)! It works quite well in many places in West Europe and USA. Make sure that placards posted at the site indicate the amount for littering !

  Răspunde
 17. Ana Ana B

  Câte din aceste minunății au fost promovate și făcute cunoscute în lume pentru dezvoltarea turismului sursă de venit pentru tara noastră.Ce au făcut miniștrii turismului? Elena Udrea a cheltuit banii pe frunze și alte trăsnăi că să poată fura pentru ea . Și-a promovat imaginea ba calare ba osanca țopăind etc.

  Răspunde
 18. De ce nu vorbim de oamenii minunatzi si decentzi din Romania, sunt multzi, poate majoritatea. Sistemul acesta de auto blestemare este toxic, nociv si semn de ignorantza. Cand nu suntem parte din rezolvarea problemelor, mai bine ne tinem parerile acsa. In loc sa fiti critici plini de superioritate mai bine sunteti exemple de ordine si buna vointa.

  Răspunde
 19. Da Romania este superba doar daca o privesti in mare …ca sa promovezi turismul in tzara aia prima data trebuie sa va scapati de toti tiganii aia cu cai si carutele lor sa nu mai aiba acces la strazile asfaltate.. va vace tzara de rusine.. chiar imi povestea un sciitor de la CNN care a fost trimis din New York sa vada si sa scrie un raport despre Romania …nestiind ca sint roman primul lucru care a inceput sa povesteasca a inceput cu satele tiganesti de pe virvul muntelui spunea ca aia traiesc in cea mai mare mizerie si traiesc ca si in evul mediu

  Răspunde
 20. Aş sugera introducerea în rândul acestor minunăţii şi a Lacului Negru, com. Nereju, jud. Vrancea, prea puţin cunoscut de iubitorii frumuseților naturii din ţară.

  Răspunde
 21. In com. Nereju, jud. Vrancea exista Lacul Negru, in aria protejată cu acelasi nume. Un ținut de vis care ar merita sa fie alaturat celor prezentate.

  Răspunde
 22. Mariana Aristide

  Avem o tara desavarsita din toate punctele de vedere!

  Răspunde
 23. JUR CA EU NU I-AS MAI FACE PROMOVARE, PENTRU CA O CUMPARA STRAINII SA FUGA FUGA DIN CALEA ISLAMIZARII SI NU NUMAI, PENTRU CA E FRUMOASA SI IEFTINA SI DE VANZARE, POLITICIENII NE-AR VINDE CU TOT CU EA, DE FAPT O CAM FAC….ASA CA, NU O MAI PROMOVATI….PROMOVATI OAMENI TRASI IN TEPE CA PE VREMEA LUI VLAD TEPES…SA CRAPE DE FRICA SA NU VINA NIMENI AICI…PE CUVANT…MAI BINE SA NE STIE DE FRICA DECAT SA RAMANEM STRAINI SI SARACI IN TARA NOASTRA…CA NU O SA VINA NIMENI SA NE APERE DACA PROMOVAM SI NE PLANGEM…DOAR O SA ZICA, VAI DRAGII DE EI CE NEDREPTATI LI SE FAC SI VOR LUA SI CU STANGA SI CU DREPTA, VOR DA VINA UNII PE ALTII SI GATA…CAND NU VA MAI FI NIMIC DE LUAT…VA FI PREA TARZIU..

  Răspunde
 24. Si lacul Paltinu este frumos.

  Răspunde
 25. E frumoasa Romania si ma bucur ca sunt oameni destepti si iubitori de tara si de frumos ca D-voastra, cei care ati scris aici…Dar Daniela se rasteste aiurea…Cine a vandut Romania?, ce aberatii …Aici se vorb despre locuri frumoase, pitoresti…pe care nici romanii nu le cunosc bine…Eu sunt din RM. Am avut ocazia sa vad cate ceva de la DV din tara si ma bucur ca Romania este o tara mare si frumoasa. Chiar daca multi sunt plecati de acasa nu treb sa uite de bastina si sa se adreseze la cei ramasi ca la „un popor de imbecili”, „vati alungat valorile din tara”….bla-bla…Chiar nu e la tema adresarea urata catre ai sai…Capul sus, adevarati romani! Va stimam si va iubim !

  Răspunde
 26. Sa nu uitam lacurile din Creasta Fagarasului – unde se poate campa in mare parte – dupa altitudine : Podu Giurgiului 2268m, Urlea 2192, Galasescu 2168, Podragu 2140, Caltun 2135, Buda 2055

  Răspunde

Lasa un comentariu