Share

Harta ENERGETICĂ a României. Locurile MISTERIOASE care par desprinse dintr-o altă lume

În România există foarte multe locuri de o frumusețe ieșită din comun și cu o încărcătură energetică deosebită.  Unele dintre acestea sunt considerate sacre.

Specialiștii sunt de părere că în România se află unele dintre cele mai puternice puncte energetice din întreaga lume. Vorbim despre o încărcătură energetică nemaipomenită,  care reușește, în unele cazuri, să declanșeze fenomene pe care  oamenii de știință nu le-au putut explica până acum.

harta

În Munții Bucegi  au loc numeroase fenomene surprinzătoare. Sfinxul este considerat un punct energetic extrem de puternic.

sfinxul

Foto: Florin Lucian Patras via Un milion de locuri de vazut in Romania

Cercetătoarea Cristina Pănculescu susținea, într-un studiu care a ajuns pe “biroul” Elenei Ceaușescu, că  în zona Vârfului Omu se află cel mai important Centru Energetic-Informaţional natural al planetei: “Muntele Sacru al dacilor se află în Bucegi; el este structurat pe trei niveluri care corespundeau la tot atâtea trepte de iniţiere: Primul nivel – Peştera lui Zalmoxis identificată cu Peştera Ialomiţei, în 12 mai 1986; Al doilea nivel – Platoul Babelor unde se află Sfinxul de la care a început totul, în 25 noiembrie 1984; Al treilea nivel – Zona Vârfului Omu, care este Sanctuarul principal”.

Totodată, pe Valea Ialomiței, între Lacul Bolboci și Scropoasa, se află un loc unic în lume.  Este vorba despre zona cunoscută drept “Șapte Izvoare”, pe care dacii o numeau “Zona Nemuririi”. Cercetătorii au ajuns la concluzia că apa de aici nu are nicio bacterie și nici azotaţi sau azotiţi, fiind cea mai pură din lume. Se presupune că cele șapte izvoare din Bucegi sunt chiar “apa sfântă” a dacilor. Aceștia credeau că izvoarele aveau puteri miraculoase de vindecare.

sapte izvoare

Foto: Ursulescu Octavian via La pas prin România

Un alt loc misterios, unde se întâmplă lucruri cu adevărat incredibile, se află în apropierea Peșterii Ialomița. Vorbim despre „Gura de Rai”, o pantă cu o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat, unde corpul uman nu obosește, funcțiile fizico-chimice revigorându-se numaidecât. Cercetătorii susțin că este vorba despre o anomalie magnetică atipică, ale cărei efecte benefice le resimte din plin organismul uman.harta

Peștera Ialomița, aflată în localitatea dâmbovițeană  Moroeni,  atrage turiștii ca un magnet.  Încăperea denumită “La Altar”  era folosită, odinioară, pentru oficierea serviciului divin. Pârâul Peșterii este denumit “Izvorul de apă vie”. În peșteră există și un bolovan despre care legendele spun că a fost dăruit oamenilor de zeul Zamolxe. Se spune că dorințele celor care îl ating se împlinesc.

Pestera Ialomita

Foto: Sorin Onisor via Pur si simplu Romania

Numele celei mai vechi stațiuni din țara noastră vine de la Hercules, considerat în mitologia romană un simbol al puterii. Atestată documentar în anul 153, stațiunea Băile Herculane este vestită pentru izvoarele termale, considerate miraculoase, și pentru puterea tămăduitoare a apele sale termominerale.  Aerul prezintă o ionizare asemănătoare celei de la o altitudine de 3.000 de metri. Bioenergeticianul Iulian Urziceanu spunea că la Băile Herculane este unul din cele mai puternice puncte energetice de pe planetă.

herculane

Foto: Nandi Lucian via Baile-Herculane/Facebook.com

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din Munții Orăștiei, considerată de bioenergoterapeuţi un loc cu o puternică încărcătură energetică, se află pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.  Fortăreața  cuprindea un complex de șase sanctuare, câștigând-și astfel renumele de “incintă sacră”.

Sarmizegetusa

Foto: cetateasarmizegetusa.ro

Și „Templul Dorințelor” de la Șinca Veche, județul Brașov,  ascunde numeroase taine încă nedescifrate. Acesta este considerat al treilea punct energetic important din țara noastră, după Sfinx și Cetatea Sarmizegetusa.  Mănăstirea rupestră nu a putut fi datată cu exactitate, însă există voci care susțin că ar avea o vechime chiar de peste 7.000 de ani. O legendă veche spune că oamenilor cu inima curată și plină de credință li se îndeplinesc dorințele în acest lăcaș de cult, ba mai mult, sunt vindecați de boli.

sinca

Foto: Comori ale Patrimoniului Mondial

Există numeroase voci care susțin că bisericile rupestre Nămăiești, Corbii de Piatră  și Cetăţuia  Negru Vodă, din județul Argeș, formează un triunghi energetic.  Biserica Nămăiești, din comuna Valea Mare – Pravăț, ar fi fost, după cum spun unii istorici, o catacombă creştină pe vremea stăpânirii romane. Aici există și o icoană făcătoare de minuni, despre care se spune că ar fi una dintre cele mai vechi din toată creștinătatea.

Namaiesti

Foto: www.cjarges.ro

Biserica rupestră Corbii de Piatră, aflată în  comuna Corbi, este unică în România, având două sfinte altare pe un singur naos.

corbii-de-piatra

Foto: Magdalena Möller

Biserica rupestră Cetăţuia Negru Vodă, aflată în comuna Cetățeni,  reprezintă un simbol al tradiției creștine  milenare a poporului nostru, după cum se specifică pe site-ul lăcașului de cult.

cetatuia

Foto: adifotovideo.ro

În Peștera Polovragi,  din județul Gorj, vracii timpurilor veneau aici pentru a-i vindeca pe cei suferinzi, prelucrând o plantă rară  numită polovragă. Crescută în apropierea peșterii, aceasta era folosită ca leac pentru orice boală.  Ulterior, și călugării care și-au găsit refugiu la Polovragi au  păstrat o parte din aceste taine, continuând vindecările.  Până și ghizii susțin că influența lui Zalmoxe, zeul suprem al geto-dacilor, se simte din plin, în peșteră existând o altă dimensiune a timpului și o schimbare de metabolism. Bioenergeticienii spun că Polovragiul are o încărcătură energetică  extraordinară.   Energia este resimțită de toți cei care vizitează această peșteră, considerată un loc cu efecte miraculoase în ceea ce privește tonifierea generală a organismului.

polovragi

Foto: Discover România

Masivul Ceahlău era considerat de către daci  un munte sfânt.  Aici are loc, în fiecare an, în preajma datei de  6 august, un fenomenul incredibil pe care oamenii l-au denumit “Umbra Piramidei”. La răsăritul soarelui, umbra vârfului Toaca și cea a stâncii Piatra Ciobanului formează o piramidă uriașă, proiectată peste Valea Bistricioarei, care poate fi văzută timp de o oră și jumătate. Interesant este și faptul că vârful Toaca are forma unei piramide cu baza pătrată, cercetătorii descoperind, în urma măsurătorilor, că laturile bazei au fix dublul lungimii piramidei lui Keops, din Egipt. Conf. dr. Ioan Ticleanu chiar a susținut că piramida lui Keops ar fi o reconstituire a piramidei Toaca.

piramida

Foto: revistaviata.blogspot.com

Despre Vârful Gugu din Munții Godeanu se spune că, la anumite ore ale zilei, dispare privirii. Vârful Gugu era considerat de daci „muntele sacru al lui Zamolxe”, potrivit legendelor transmise din generație în generație. Scriitorul Victor Kernbach descrie Vârful Gugu, în cartea “Misterul ascuns al lui Zamolxis” , ca fiind centrul unuia dintre “punctele energetice esențiale” ale Planetei.

harta Gugu

Pădurea Hoia-Baciu, aflată în județul Cluj, este  supranumită “Triunghiul românesc al Bermudelor”, întrucât, după cum susțin martorii oculari și chiar cercetătorii, aici au loc foarte multe fenomene inexplicabile.  „Pădurea Hoia-Baciu este unul dintre cele mai active puncte pe plan mondial sau cea mai activă zonă în care se produc fenomene neobişnuite”, spune președintele Societăţii Române de Parapsihologie, prof. univ. dr. Adrian Pătruţ. Aici puteți citi mai multe despre misterele „Triunghiului românesc al Bermudelor”.

46 Comments on this Post

 1. Elena Koti

  Ma bucur pt materialul publicat ,sant locuri frumoase cu incarcatura sufleteasca in tara ,asteptam si altele asemanatoare ,cu multumiri

  Răspunde
  • tirca valentin

   TERRA ESTE CONSTRUITA ARTIFICIAL ,DE CATRE ENTITATILE INTELIGENTE CARE LOCUIESC IN CONSTELATIA DRAGONULUI. SISTEMUL SOLAR ERA CUNOSCUT DE ANTICI SUB NUMELE DE CONSTELATIA BAALAURULUI, SI ERA O COPIE LA SCARA MAI MICA A CONSTELATIEI DRAGONULUI CARE SE VEDE IN INTEGRALITATEA EI DOAR DE PE TERITORIUL TARII NOASTRE CARE IN VREMURI DE DEMULT ERA CUNOSCUTA SUB NUMELE DE AGARTHA . AGATHIRSII ,SUPRANUMITI SI DRACI -TRACI -DACI, DE CATRE ADVERSARII LOR IN SPECIAL RASA DE FOC A SCYTILOR AU FOST DUSMANII SCLAVIEI SI INLANTUIRII OMULUI. DIN ACEST MOTIV ROMA -VATICANUL(ADAPOSTUL RASE SCYTICE) NE-AU ASOCIAT CU RAUL SUPREM . MULTITUDINEA DE PESTERI SI ALTE CONSTRUCTII MEGALITICE ,DOVEDESC CA PLANETA ESTE O SUPER-NAVA . MULTI VOR RIDE ,CREZIND CA ACESTE INFORMATII SUNT SF , DAR GENERATIILE VIITOARE ISI VOR RECONSIDERA POZITIA, SI VOR AFLA ADEVARUL SUPREM CARE ESTE DE NATURA STIINTIFICA . ATUNCI ACESTE PROSTII CU UNUL”” DZEU „”,CU UNUL SATANA ,CU SFINTI ,CU PROSTI INGENUNCHEATI ,CU MOASTE VOR D I S P A R E A

   Răspunde
 2. Dumnezeu ne-a binecuvantat cu tot ce este mai minunat,noi insa nu am stiut sa apreciem acest lucru

  Răspunde
 3. Foarte interesant!

  Răspunde
 4. Ene Constanta

  FFF FRUMOS si INTERESANT ! avem cea mai frumoasa tara din lume – un coltisor de rai intr-adevar.Multumim DOAMNE !

  Răspunde
 5. St. Necula

  Nu va plac adevarurile. L-ati asasinat prin expulzare(deportare) pe Domnitorul Ales Al. I.Cuza la 11 ebr.1866, Cu greu i-ati aprobat sotiei sa-l aduca acasa, in Romania Sa UNITA, IN 1859! Justitie ca de obicei n-aveam! Abia i-au aprobat asasinii Liberali-Regali, sa-l auca sotia noptile si sa-l ingroape in curtea casei sale de la Ruginoasa, sat uitat moldovea. Justitie nu am avut, cum zicea si Arghezi, nici la cel mai groaznic genocid, realizat tot de aceiasi asasini in 1907, doar 11 mii de vajnici luptatori, in camasi si poate seceri in maini. A urmat maresalul Antonescu, dece, ca era singurul care nu fura din bugetul Tarii si patriot si iubitor de Neam si Tara, luptat sa-si apere provinciile stramosesti cu frati si-ai lui, basarabenii si bucovinenii. Si impotriva cui, a Antihristului Bolsevic 100%. A fost asasinat, in scris cu mana lui, refuzand Cererea de Gratiere prezentata [culmea] de Guvernul Comunist numit de Stalin si acceptat de neispravitul rege Mihai. Maresalul si-a comandat singur impuscarea, soldatilor cu pusca le tremurau mainile, comandate de iubirea pt.Maresal!Prezenta aeara 20/2/2016, modul cum a fost asasinat ultimul conducator, un nescolit mult tipul Gospodarului Daco-Roman, care isi da viata pentru familia ce o avea. N-a furat nimic, pentru familie si Tara, s-a intors de la Teheran, desi simtea/stia ca moare. La despartirea de la aeroportul din Teheran, Presedintela Iranului a mai stat, separat retrasi ceva minute, si apoi au revenit in marea sala unde cele doua delegatii romana si iraniana, asteptau cuvintele de multumire pentru lucrul bun facut, inainte de despartirea oficiala! Nici de data asat Justitie nu am avut. Doar generalul Dan Voiea Procurorul Sef Militar, a lasat inscrisul ca asainii sunt bine cunoscuti si au lucrat cu prietenul Gorbaciov, dupa intalnirea de la Malta! Oare cine va urma? Dar oare va mai fi cazul, pana la disparitia noastra ca Tara Stat National, Suveran si Independent?!

  Răspunde
  • Tu stii ceva , da restul tarii stie ??Nu .. !!! Tara spune exact ce vor criminali , ca Antonescu era un tradator . si ca lucra pentru interesele nemtilor !

   Răspunde
   • Aurel Chelariu

    Aurel – până aici aveți dreptate.Sunt puțini care știu adevărul ! Păcat .

    Răspunde
  • Tu stii ceva , da restul tarii stie ??Nu .. !!! Tara spune exact ce vor criminali , ca Antonescu era un tradator . si ca lucra pentru interesele nemtilor !

   Răspunde
  • Victoria Niculae

   Toate astea se intampla pentru ca lasam la conducerea tarii niste CURVE, care se intorc dupa cum bate vantul si dupa propriile lor interese!

   Răspunde
  • esti printre putini comunisti ramasi in viata .ai duso bine si oduci bine de ce nu pleci in cuba ? china nu este pt tine acolo sunt oameni destepti!iar tu te-ai face de rasu lumi cu ideile tale tampite ba!!!!!!!!!!!!!! crezi ca am uitat cat ne-au chinuit comunistii tai jegosi cata foame si frig ,cata umilinta umana a indurat acest popor roman da ba lasane cu comentariile tale imbecile si comuniste dute in cuba

   Răspunde
   • Sahhhrot

    NU prea iti place adevarul si o dai pe tema chinului facut de comunisti.
    Azi este mai bine? Cati mor de foame? Cati au bani pentru o paine sau haine la copii?
    E bine sa facem si diferenta specifica! Bine inteles daca suntem in stare.
    In cedntrul articolului este ideea ca suntem singurii care ne-am cam omorat conducatorii si unii ca ei ( vezi Antonescu sau Cuza) chiar ca nu meritau acest lucru. In rest sa ai sanatate.

    Răspunde
  • Oare marele istoric actual CIOROIANU a citit cele scrise mai sus ??????. Nici comuniștii nu l-au ponegrit pe MAREȘALUL ANTONESCU cum l-a ponegrit aceasta HAHALERĂ mâzgâlitoare de ISTORIE NUMITA ”COROI….ANU”

   Răspunde
  • Trist dar adevarat

   Răspunde
 6. Pamant binecuvantat. Papa Ioan Paul al II-lea, a sarutat Pamantul Romaniei cand a venit la noi. Avem si un Patrimoniu valoros. Grav este ca oamenii cu raspundere si functie pentru pastrare/conservare/valorificare turistica Nu fac mai nimic. Si alte locuri sunt frumoase, dar si noi avem acest colt de Rai. La fel si Istoria noastra care se intinde pe milenii, merita cunoscuta de generatia tanara si aparata de fenomenul globalizarii (prost inteles). Educatia poporului, a copilului de la tara si oras, (asa cum a procedat marele si eruditul SPIRU HARET) este singura solutie pentru un viitor frumos pe care il merita aceasta tara.

  Răspunde
  • Rodica Axente

   E adevarat ca educatia este solutia, dar e foarte ca toti copiii nostri scoliti si educati lucreaza în strainatate! Guvernul trebuie sa asigure salarii si conditii de viata decente pentru ca românii sa nu mai plece din tara!!! Viata e foarte scumpa si salariile sunt o rusine : oare aceste guverne care s-au instalat dupa 1989 lucreaza intentionat la golirea României de populatia ei? Ca sa lase loc la cine?

   Răspunde
 7. am fost si iar am putea fi, dar trebuie a ne trezi! Intelepciunea o singura sursa are dar poate oricine sa-si faca adapare! intelepciunea cand s-a virusat in inteligenta ea s-a transformat. O ruga la strabuni am vrut a adauga dar n-am reusit, mica-i priceperea mea. Dovada cum ca ne-am trezit, pe mintea mea, asa e lamurit: punem interesul general intai si doi….. si apoi cel personal. Mereu a fost, este si vfa fi asa: fiecare atarna de mintea sa! Ne vedem cum vrem sa fim dar tot timpul suntem doar ce dovedim.

  Răspunde
  • Cel mai inteligent comentariu de pana acum. Bravo ai zis esenta problemei. Aici mai avut si altii dreptate aici cam toți in felul lor dar tu ai punctat cel mai bine ce ar trebui schimbat la oameni.

   Răspunde
 8. România este Grădina Maicii Mele nr.2, deoarece Grădina Maicii
  Mele nr.1 se află la Muntele Athos, de cel puţin 1500 de ani.

  Răspunde
  • tot pamintul este grafina lui Dumnezeu, TOT PAMINTUL ESTE BINECUVINTAT TOT DE el, ASA CA, IMPARTIREA LUI IN PARCELE ESTE O IGNORANTA

   Răspunde
 9. Multe lucruri nu putem face. Educarea copiilor si nepotilor in spiritul patriotismului si a acelor valori expuse in comentariile anterioare ne este la indemana.

  Răspunde
  • Aveti mare dreptate domnule Daniel dar cine sa o faca? Le-a intrat in cap la multi ca istoria invatata a fost falsificata, ca suntem o adunatura de manelisti analfabeti si in jur avem doar gunoaie si fiare vechi. Istorici ca Cioroianu si Boia sunt la moda acum si detin adevarul suprem !?

   Răspunde
 10. sisoe

  Pai si zona Colti-Bozioru-Nucu cu Tara Luanei din muntii Buzaului, cui o lasati ?!?

  Răspunde
  • YO3KPA

   Nu are nici o treaba m-tii Buzaului ,cu tema prezentata in articol.Cunosc foarte bine asezarile rupestre Colti-Bozioru-Nucu(Agatoanele,pestera lui Dionisos,crucea Spatarului).Zona nu se evidentiaza printr-o incarcatura energetica deosebita.Din punctul asta de vedere zona este comuna.Ansamblul amintit are mai degraba importanta din punct de vedere a istoriei Crestinismului.Si atat.Si fie-mi iertat oamenii din zona se remarca …printr-o anumita reticenta fata de curatenie.Pensiuni si locuri de cazare de-a dreptul mizerabile…

   Răspunde
 11. daniel dumitrov

  Intradevăr așa este la mănăstirea nãmãiești există o icoană cu maica domnului care are peste 2000 de ani este considetată una dintre cele mai vechi icoane ale creștinătăți si această mănăstire de maici se află intro zonă extraodinar de frumoasă biserica propiu zisă este săpată în stîncă in urma conform legendei ! doi ciobai au visat 3 nopții la rînd arătînduse maica domnului in somn să contruiască in acea stincă o biserică nu au dat crezare visului repetat pînă nu le-a apărut aievea maica domnului în urma acestei apariți sau hotărît să construiască această biserică în stîncă

  Răspunde
  • Istoricul

   Zici ca are peste 2000 de ani?. Pune mana si mai citeste si tu cand a aparut Crestinismul. Si in general, mai citeste cate ceva in loc sa postezi tampenii pe aici. Peace!.

   Răspunde
 12. ZALMOXE

  Dumnezeu l-a NĂSCUT(nu făcut, ori „creat”) pe Om(cine-i înţelept pricepe ce spun)… iar Omul are sfânta datorie de a sfinţi LOCUL(…).Restu-s povesti pt. copilaşi adormiţi(netreziți, mai degrabă)…. Aşa că… vorba cântecului cu pricina: „somn uşor naţiune, că prezentul nu se pune…naani-naaani…somn uşor naţiune, vor veni vremuri mai bune…naani-naaani, SOMN UŞOR”(… căci ADEVĂRAT VĂ SPUN că se sforăie de zor pe toate palierele…)

  Răspunde
 13. CARBUNESCU GHEORGHE

  Dl. St. Necula, ai scris asa de curat la gandire si suflet incat am si recitit comentariul. Cu oameni ca tine as vrea sa stau de vorba.
  Te rog sa accesezi ,,romante carbunescu,, si daca iti plac sunt onorat sa-ti trimit un cd din cele 3 care le-am scos pana acum. Astept raspuns pe mail
  Te felicit din suflet

  Răspunde
 14. edy motataianu

  Superb. Sunteți profesioniști!!!

  Răspunde
 15. Mai intâi să ne trezim și apoi să ne revenim. Somnul rațiunii naște monștrii !

  Răspunde
  • MONSTRI, cu un singur ”i”, ooofff, intaii lectii de limba romàna si apoi sfaturi spirituale!

   Răspunde
 16. Mai intâi să ne trezim și apoi să ne revenim. Somnul rațiunii naște monștrii !

  Răspunde
 17. Observ că aici se ceartă oamenii pentru chestii care NU țin de acest articol! Hai să spunem că pe axa N-S, în Jud Mehedinți există trei puncte energetice unde, dacă stai minim 20 minute pe unul din acelke locuri, simți că ești umplut cu o energie benefică nefirească. Oboseala dispare, te simți întinerit, și vocea ți se schimbă devenind mai clară și mai puternică. Și simți un soi de bucurie lăuntrică, parcă ți se încălzește sufletul. Cunosc amplasamentul a două din aceste locații, a treia fiind la niște distanțe calculabile față de primele două. Oamenii se așează pe acele băncuțe de lemn, instinctiv și parcă nu ar mai pleca de acolo! Eu am stat o oră și, noaptea nu îmi mai venea somn!!! Este echivalentul statului dintr-o piramidă tetraedrică cu latura de 1,44m!

  Răspunde
 18. Dl. Dan, unde sunt aceste 3 locuri în jud Mehedinți? Mulțumesc.

  Răspunde
 19. Vrem mai multe explicatii pana acum fuarte interesant ok!!!.

  Răspunde
 20. TIMOTEI URSU

  Se studiază de patru decenii, multidisciplinar, zona DEALULUI GRĂDIȘTII din Munții Orăștiei ( nici pomeneală pe acolo de vreo dovadă „arheologică” despre o „Capitală a Regilor Daci”; de altfel, inclusiv inventarea numelui SARMIZEGETHUSA REGIA e o… rușine national-internatională!). Da, e o zonă cu un aier foarte bine filtrat de miile de hectare de pădure din jur, la care se adaugă… „efectul psihologic” al vederii Incintei Sacre , plus… dramul de radiații radioactive ale zonei (care a fost – asta se ignoră!) – chiar o zonă de „extragere de resurse radioactive” până prin 1956!… ROMÂNII care vizitează locul se… simt DEOSEBIT, – nici un STRĂIN, însă, nu are același simțământ; asta trebuie să ne pună pe gânduri… ( Efectul nu se datorează nici minunilor, nici radiației, ci doar – pur și simplu – unui factor educativ, însușit, la care se adaugă de vreo două decenii presiunea bazaconiilor „presei catastrofice”, ingurcitată involuntar de cititori!… Până una-alta și până la apropiata „zguduire din temelii” a … viziunii CLUJENE (?!) îmbrățișată, falimentar, de Academia Română, de Ministerul Culturii și de autoritățile locale (!? – care au indus în eroare până și organisme internationale, cum e UNESCO !!!), invităm MEDIA din România să nu mai prolifereze uriașa minciună despre ”cetatea” („fortăreața”) de la ”SARMIZEGETHUSA REGIA”!!! Nici o urma, acolo, de cetate și nici de… Sarmizegetusa!…. Toate aceste trei elemente sunt o minciună sfruntată: NU EXISTĂ nici o dovadă materială de „cetate” la locul respectiv ! A fost „doar” – (cu certitudine?) – … faimosul KOGAION DACIC, cu un Sacerdoțiu care își împlinea dubla misiuine, cea cultuală și cea științifică în cvasi-singurătatea munților!. . Arheologii (clujeni) au dezvoltat iresponsabil mitul „cetății regale” mutând aici, deadreptul criminal, identitatea adevăratei capitale dacice preromane, fără nici o dovadă științifică (și din rațiuni pe care, sperăm, timpul le va lămuri!). Oricum, ”DEZVĂLUITORUL” (altfel merituos prin sârguința sa vădit patriotică pentru care trebuie felicitat!) trebuie să corecteze informațiile greșite pe care le publică și astfel, le „înfige” în cititori… ( nu numai despre bazaconia cu ”cetatea” (fortăreață”), încercuită cu un zid, (acela vizibil RECLADIT SUPRAINĂLȚAT LA PORȚI – și nu de..daci. ci de arheologii clujeni, ca să… pară… ditamai „zidul de cetate”! .. când de fapt „zidul” avusese doar înălțimea de 3 asize, adică circa 1.75m în total!. Așa numitul „zid de cetate” doar perimetra diferența dintre teritoriul sacerdotal și cel permis ”mirenilor”, suplimentar asigurând – tehnic! – pantele împotriva alunecării la vale!). In ce privește faimoasele sanctuare (și acestea afectate de intervențiile arheologice stupide, iresponsabile!), ACOLO, – la Kogaion – nu sunt… „șase” sanctuare (în Incinta Sacră), ci OPT (vizibile, plus unul acoperit!), cărora li se adaugă cel puțin încă… zece sanctuare: la Fețele Albe, la Costești, la Meleia, la Pustâiosu , la Rudele…! Ca popor, ca națiune, ar trebui să ne facem faimoși prin CORECTITUDINE; nu cu… invocarea MINUNILOR în care călcăm ca în străchini, și care ne umplu de rușine și de ridicol în ochii restului LUMII. Nu e timpul pierdut: o corectă numărătoare începe cu exactitatea operației 1+1 =2. Adică cu… ADEVĂRUL VERIFICABIL !
  SARBĂTORI FERICITE, ÎNȚELEPTE și… LA MULȚI ANI TUTUROR !…
  TIMI

  Răspunde
  • eugeniu bazil

   Timotei Ursu, umplandu-i de amaraciune pe toti, demisterizeaza ”problema”, obligandu-i sa nu mai viseze, insa el uita ca in lume sunt locuri stranii, puternice, care halucineaza pentru ca au de ce. Sfinxul nostru merita omologat, energia de acolo glasuind tainic. In rest, nu va mai certati!

   Răspunde
  • eugeniu bazil

   Da

   Răspunde

Lasa un comentariu