Share

Enigmele uriașilor descoperiți în România: “Scheletele stau și acum ascunse publicului”

Giganții sunt doar niște ființe mitologice sau  chiar au existat cu adevărat?  Pentru mulți dintre noi, prima variantă pare cea reală. Totuși, pe teritoriul țării noastre au fost făcute câteva descoperiri colosale care vă vor schimba complet părerea.  Vorbim despre unul dintre cele mai mai bine păstrate secrete…

În România circulă mai multe legende și povești fascinante despre uriași, porecliți “jidovi”, care au viețuit în Muntenia și Oltenia. Totuși, se spune că orice legendă conține și o fărâmă de adevăr. Referiri cu privire la existența giganților găsim în cartea “Marile taine ale omenirii”, a  lui Florin Gheorghiță.  Autorul relatează: „În zona subcarpatică a Moldovei, în afară de legende, au fost relevate şi numeroase vestigii ale locuirii unei populaţii preistorice de uriaşi”, oferindu-ne și o scurtă prezentare a descoperirilor cercetătorului băcăuan Eugen Şendrea.   Este vorba despre un mormânt descoperit pe malul Siretului, în apropierea Bacăului, în care se afla scheletul unui uriaș, dar și despre bucăți de vase mari din ceramică, descoperite în  localitățile Drăgusești și Brătila din Tazlău.  „În diferite locuri din Muntenia au fost descoperite schelete ale novacilor, însă, din păcate, cele care au fost preluate pentru cercetări paleontologice stau și acum ascunse publicului”, continuă acesta.

„În acel craniu a încăput conținutul unei găleți de 5 litri!”

Gheorghiță povestește că, în urmă cu vreo 30 de ani,  a fost chemat de un  antropolog cunoscut din Capitală să afle dacă era veridică sau nu semnalarea existenței unor schelete de uriași în localitatea suceveană  Părhăuţi: “Un sătean mai în vârstă, care era şi pălimar la biserica din comună, mi-a relatat că a fost martor la descoperirea mai multor oase de om foarte lungi, mult mai mari decât ale oamenilor obişnuiţi, când o viitură a pârâului local a rupt o bucată dintr-un mal înalt. Sătenii din zonă le-au adunat şi, considerând că erau ale unor strămoşi îndepărtaţi, cu încuviinţarea preotului, le-au îngropat într-o margine a cimitirului de lângă biserica din centrul comunei. Am fost conduşi acolo şi ni s-a arătat movila distinctă care acoperea mulţimea de oase”. Cercetările nu au continuat întrucât “procedura deshumării ar fi fost foarte greoaie“.

Florin Gheorghiță vorbește și despre un schelet uriaș descoperit în Prahova. „În cartea «Tărâmul enigmelor », ziaristul Gabriel Tudor a redat declarațiile fostului șef de fermă D.Diaconu, din comuna Posești, Prahova, care a asistat în anul 1959 la descoperirea unui schelet de om ce ar fi avut o lungime de 3 metri. (…)  Avea un craniu foarte mare și femururi lungi de 80 de centimetri. Într-un experiment improvizat din curiozitate, în acel craniu a încăput conținutul unei găleți de 5 litri!”, explică acesta.

“Ne aflăm  în regiunea geografică a vechilor giganți”

Referitor la giganți, istoricul Nicolae Densuşianu spunea că aceștia “formau, prin excelență, un popor de munte”, iar “în războiul ce-l avură cu Joe, noul cârmuitor pelasg, ei ridicară munţii peste munţi ca să urce în Olymp”.  În cartea  “Dacia Preistorică”, istoricul spune că giganții au locuit pe teritoriul Daciei. “Patria lor se afla pe teritoriul Daciei, lângă Iceanos Potamos, în aceeaşi regiune unde se născuseră şi fraţii lor mai mari, titanii. În epoca romană, dacii erau consideraţi ca o posteritate a vechilor titani şi giganţi. (…) Locuinţele giganţilor, după cum ne spun logografii greceşti, se aflau în regiunea muntelui Phlegra, unde se întâmplase şi lupta cea eroică cu zeii. Poetul roman Statiu, care se ocupa adeseori cu triumful lui Domițian asupra dacilor, confirma şi dânsul că memorabila Phlegra, unde se luptase giganţii cu zeii, se afla pe teritoriul Daciei”, relatează istoricul Nicolae Densuşianu.

Potrivit lui Densuşianu, lupta giganților s-ar fi desfășurat în zona Munților Cernei: “Pe teritoriul Ţării Româneşti, în apropiere de Cerna, se află muntele aşa numit Pregleda. (…) Este vechea Phlegra din istoria giganţilor, care, după cum ne spun autorii greci, primise numele acesta fiindcă a fost arsă de fulgerele lui Joe. Identitatea muntelui Pregleda cu Phlegra din legendele giganţilor o confirmă toate datele geografice ce le avem în această privinţă. Lângă Phlegra giganţilor se află peştera Avernus. Lângă poalele muntelui Pregleda se află astăzi o comună românească de moşneni, Izverna, cu o peşteră imensă, extrem de complicată și întunecoasă. (…) În crestele muntelui, de la Izverna se vede și astăzi o surpătură extraodinară și o tăietură gigantică, unică în felul său, ce se spune că a fost făcută de un uriaș. Ne aflăm așadar în regiunea geografică a vechilor giganți”.

80 de schelete descoperite în cetatea lui Burebista

O descoperire  importantă a fost făcută și la Argedava, cetatea de scaun a lui Burebista, județul Giurgiu.  Subiectul a fost tratat și de site-ul american messagetoeagle.com.  Pe la începutul anilor ’50, aici au fost găsite 80 de schelete de uriași, dar și câteva calendare solare misterioase.  La aceste săpături a participat și giurgiuveanul Ioniță Florea: “Arheologii au angajat vreo 30 săteni.  Eu eram cel mai mic dintre toți, aveam vreo 18 ani. Ne plăteau cu 400.000 de lei pe zi. Eram foarte sărac, trebuia să muncesc, iar cu banii ăia puteam să cumpăr aproape un kilogram de mălai. La un moment dat, am săpat la o adâncime de doi metri și am descoperit un craniu foarte mare, de două-trei ori  mai mare decât al unui om obișnuit. I-am spus lui Dinu V. Rosetti, unul dintre arheologi, despre descoperirea mea. După ce i-am arătat craniul,toți sătenii au fost trimiși acasă. Arheologii au continuat să sape singuri. I-am văzut punând oasele într-un camion care a plecat. Nu știu unde au fost duse…”.

Citește și Cele mai TRĂSNITE 24 de invenții din istoria omenirii

Citește și  28 de fotografii care vă vor impresiona până la lacrimi

Citește și 9 fotografii ZGUDUITOARE care demonstrează ce înseamnă DEVOTAMENTUL NECONDIȚIONAT

Citește și 8 fotografii cutremurătoare care arată puterea de sacrificiu a unei mame

28 Comments on this Post

 1. De ce au fost ascunse aceste istorisiri? Aduce a ceva din Biblie? Te pomenesti ca Goliat era moldovean :)

  Răspunde
 2. Daniela Poenaru

  Păi au fost ascunse că aceste schelete dovedesc faptul că teoria evoluționistă este o pură minciună. Adică omul nu a evoluat, ci a involuat. Succes, atei, ascundeți peste tot vestigiile!

  Răspunde
  • Si cum ar afecta aceste vestigii teoria evolutionista? Inainte de a raspunde, te rog sa te pui la punct cu teoria, daca n-ai facut-o inca. Ca sa stim despre ce vorbim…

   Răspunde
  • Daca in cap nu ai nici un fel de cunostiinte reale, temeinice, stiintifice, e normal ca sa vezi in jurul tau numai teorii ale conspiratiei si minuni … Scularea !!! ati ajuns sa traiti in secolul 21, folositi tehnologie extrem de inaintata, in dezvoltarea careia nu s-a folosit nici o farama de credinta, oase, moaste, si biblii sau corane, primitivisme de genul asta… Tehnologiile astea v-au crescut speranta de viata, v-au creat conditii la care, primitivii pe care (inca) ii adulati , nici nu puteau visa. Ma uimeste cat de potrivnic este creierul uman la invatarea de informatii utile .(apartine, cred, lui H.L Mencken)

   Răspunde
   • Adrian @ Si dupa parerea dumitale evoluata, unde este problema cuiva care este constient de limitele cunostinetelor noastre stiintifice? Un om treaz cam trebuie sa stie unde sunt limite, si in stiinta. Cei care cred ca exista vreo contradictie intre putinele pe care le intelegem, si puzderia de fapte intr-adevar ascunse mai mult de politicieni decat de oameni de stiinta – pentru probabil nu le convenea la doctrina – este mai degraba slab de inger…

    Răspunde
 3. Costache Daniel

  Biblia vorbește întradevăr despre uriași (nefilimi), dar nu dă detalii despre statura lor. Tot posibilul ca această îmagine să fie reală. Vezi Geneza 6:4.

  Răspunde
 4. citici cartea lui Enoh si o sa ramaneti surprinsi de ce veti citi in ea

  Răspunde
 5. pogaceanu sorin

  Nu in biblie cauti adevarul.Daca ati avea acces la informatie si mintea deschisa ati sti ca biblia in majoritatea ei e o compilatie de povestiri si fapte ,inspirata de scrieri cu mult mai vechi.Ca sa accepti aceste informatii nu trebui sa faci parte din adunatura pupatorilor de oase.

  Răspunde
 6. Uriasii astia nu mancau la McDonald’s, nu mancau E-uri si C-uri, nu beau Coca-cola si nici Pepsi-cola, nu aveau Internet si nici Mall-uri, mancau animale vanate, deci Bio, si beau vin Bio, dormeau in pesteri fara plapumi si RADET, nu se uitau toata ziulica la ProTv, Antene, Gadea, Badea, etc., nu vorbeau la mobile, ci urlau unii la altii de pe un deal pe altul, semnalizau cu foc si fum, mancau carnea prajita fara ulei, fara colesterol, nu aveau carduri de sanatate, nu aveau doctorate, nu aveau palate, slujitori si salarii nesimtite, nu aveau medic de familie si asigurari de sanatate, nu aveau limuzine, vile cu piscine, nu ascultau manele, nu aveau institutii de invatament, aveau un singur Zeu pe Zamolxis si credinta in el. Dacii erau cei mai viteji dintre Traci ! Ei au fost locuitorii Daciei Mari si noi suntem urmasii lor nedemni, care ne-am impuscat Presedintele in ziua de Craciun pe 25 Dec.1989 si vrem acum s-o ducem bine. Noi nu ne vindem tara, o dam gratis la straini, actualii sefi de stat fura, parlamentarii fura, oamenii de afaceri fura, tara e a nimanui. Noi suntem urmasii lui Burebista si Decebal, rusine sa ne fie in vecii vecilor, AMIN !!!

  Răspunde
  • murphy, ai mare dreptate

   Răspunde
  • Charles T

   murphy, comunistule! Hotaraste-te, esti cu Zalmoxis ori cu Craciunul?

   Răspunde
  • offf cata dreptate ai….am citit de doua ori….speram sa mai am ceva de adaugat. rezumat perfect al INVOLUTIEI UMANE

   Răspunde
  • Man…, vanatul are hormoni daunatori, cortizon in cantitati enorme, provoaca tulburari de comportament, violenta, si instabilitate psihica… mananca tu vanat, sau carne din animane ne asomate! Si o sa apari la stirile de la ora 5

   Răspunde
 7. MIRCEA GHINEA

  MURPHY, SUNT DE ACORD CU TINE ,FELICITARI DE COMENTARIU

  Răspunde
 8. Charlest , de ce nu am fi evoluat macar in acest plan, daca in cel morfologic am involuat, cum bine puncteaza Daniela Poenaru.

  Răspunde
 9. Sa se depuna la un muzeu! asa turistii vor venii sa le vada!!! Eu sunt in anglia . LE-am spus colegilor mei de aici ,le-am aratat filmatul pe you tube despre gigantii din romania si italia,iar unii nuci macar nu cred ca a existat asa ceva.. DECI DACA AM SCAPA DE MAFIA ASTA CARE LE ASCUNDE, AR PUTEA FI FRUMOS EXPUSE INTR-UN MUZEU SI TURISTII AR VENI SA LE VADA….

  Răspunde
 10. Cel mai mare roman in viata este Ghita Muresan, baschetbalistul. El a suferit de „gigantism” si a fost tratat in USA pentru a se opri din crestere. O dovada de minim profesionalism mediatic presupune consultarea specialistilor; medici, biologi, arheologi… Fotografia pare reala si putea fi expusa. Sper sa nu fi ajuns in biblioteci celebre pentru secretizare ca cea de la Vatican.

  Răspunde
 11. O informetie de milioane valorificata cu malai !

  Răspunde
 12. Stefan Nica

  Este adevărat că teoria evoluţiilor speciilor nu prea mai stă în picioare,dar să nu îmi spuneţi că a venit un individ numit Dumnezeu,a făcut un semn din mână şi uite aşa a avut loc Geneza.Hai să fim serioşi.Celor care pun în spatele lui Dumnezeu tot ce se întâmplă în lumea asta le este lene să gândească..De ce de multe ori oamenilor care sunt foarte credincioşi li se întâmplă lucruri groaznice?Aşa îi iubeşte Dumnezeu?

  Răspunde
 13. macarbiblia citesti oateule ca este cea mai citita din lumesi nu te crede atit stiutor ca pute

  Răspunde

Lasa un comentariu