Share

Dragnea, propunere surpriză pentru funcţia de premier al României

Preşedintele social-democraților, Liviu Dragnea, a anunţat, după încheierea consultărilor de la Palatul Cotroceni, că i-a propus șefului statului ca Sevil Shhaideh să fie următorul premier al României. 

Sevil Shhaideh, propunerea PSD și ALDE pentru funcția de prim-ministru, a fost ministru al Dezvoltării Regionale în anul 2015 în Guvernul Ponta. Aceasta a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa, iar în 2012, după numirea lui Liviu Dragnea la conducerea MDRAP, a fost numită în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister.

Sevil Shhaideh are 51 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. Potrivit propriului CV, în 1995 şi 2001,   Shhaideh a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution.

În perioada 1987-1991, ea a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa. Ulterior, din 1993 şi până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, iar între anii 2007 şi 2012 a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa, având ca principale atribuţii coordonarea şi managementul proiectelor cu finanţare europeană. Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, între principalele activităţi şi responsabilităţi numărându-se elaborare de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementează administraţia publică locală. De asemenea, din anul 2000, ea este preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică.

Lasa un comentariu