Share

Decizie SURPRINZĂTOARE în cazul primului român condamnat pentru terorism! Ce se întâmplă cu grenadierul de la „Jean Monnet“

Tribunal Ilfov a  admis, joi, cererea de liberare condiţionată pe care a făcut-o Dragoş Ciupercescu,  supranumit „Grenadierul de la Jean Monnet“. Este vorba despre primul român acuzat de terorism.

„Admite contestaţia declarată de petentul Ciupercescu Dragoş împotriva sentinţei penale nr. 2465 din dată de 19.10.2016 pronunţate de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 25451/4/2016. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 3 Cod procedura penală, admite propunerea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Ciupercescu Dragoş. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Ciupercescu Dragoş. Fără cale de atac”, este decizia definitivă a magistraților de la Tribunalul Ilfov.

După ani buni de procese, Dragoş Ciupercescu  a fost condamnat definitiv, în 2007, la 18ani după gratii, fiind acuzat că  a aruncat o grenadă artizanală în faţa  liceului „Jean Monnet”din cartierul Primăverii, în 2002, cu câteva zile înainte de sosirea lui George Bush la Bucureşti. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 10 spre 11 august 2002, Ciupercescu a furat, din depozitul de muniţii al Unității Militare 01348 din Capitală, şapte grenade de mână defensive, zece focoase   şi 144 de cartuşe. Pe 6 noiembrie, acesta a detonat o grenadă pe trotuarul din fața Liceului  “Jean Monnet”. Cinci elevi au fost răniți. În primăvara anului următor, acesta a a amplasat o altă grenadă, pe o alee din Parcul Cişmigiu. Conform magistraţilor militari, în ambele cazuri, Ciupercescu   a urmărit uciderea unor persoane.

În vara lui 2010, CEDO a condamnat statul român la plata unor daune de 18.000 de euro către  Dragoş Ciupercescu, pentru  regimul dur de detenţie.

Lasa un comentariu