Share

Concurs de Miss sau alegeri parlamentare? Ele sunt tinerele speranțe care vor să ne decidă soarta

De câțiva ani, liderii marilor partide din România spun  că tinerii ar trebui să se implice mai mult în politică.  Nu contestăm acest lucru. Nu dorim nici să fim misogini, ci ne-am propus doar să  prezentăm o stare de fapt. De-a lungul timpului, am putut remarca faptul că unele dintre femeile care au ajuns în funcții-cheie ale statului au început… de pe podium.  Printre acestea s-au aflat Roberta Anastase și Elena Udrea.  Acum, alegerile pentru un nou legislativ se apropie cu pași repezi, iar printre candidații înscriși în cursa pentru un fotoliu de parlamentar se numără și câteva tinere despre care cârcotașii ar putea spune că par să se pregătească, mai degrabă, pentru o preselecție la un concurs de frumusețe. Ce-i drept, încă nu am reușit să aflăm ce le recomandă pe unele dintre acestea pentru un mandat de deputat sau senator, însă nu dorim să le contestăm experiența sau abilitățile. Cum spuneam și mai devreme, pur și simplu dorim să prezentăm o stare de fapt…

Adela Lupșe (PRU)

Este cunoscută drept “Isterica de la miezul nopții”, alegându-se cu această poreclă în perioada în care prezenta o emisiune de tip concurs interactiv . Aceasta a devenit cunoscută, în 2009, pentru  o scenă bizară pe care a făcut-o la TV.  “Vreau să sune telefonuuuul! De ce nu sună telefonul?”, este replica pe care o repeta cu insistență Adela Lupșe, înainte de a sparge, în direct, telefonul. Da, o avem și acum întipărită în memorie.

lupse-foto

“Vă vreau în legătură directă, unul după celălalt! Vreau să văd orice idee, orice fantezie sexuală”, încerca, în timpul altei emisiuni, să-i convingă Adela Lupșe pe spectatori să sune pentru a le da premii în schimbul unui răspuns corect. Acum, aceasta își dorește un mandat de deputat de Ilfov.

Mara Mareș (PNL)

Tânără de 24 de ani  deschide lista candidaților PNL Brașov pentru alegerile parlamentare. Printre altele, aceasta este absolventă a Facultății de Studii Europene și Internaționale din cadrul King’s College, University of London. Mara Mareș  este fiica fostului șef al filialei PDL din Brașov, actual consilier județean.

mara-foto

Magda Bistriceanu (PMP)

Despre Magda Bistriceanu s-a spus că ar fi noua protejată a lui Traian Băsescu, înlocuind-o pe Elena Udrea (n.r.- într-adevăr, și aceasta din urmă candidează pentru un nou mandat de parlamentar, susținând că este… independentă).   Magda Bistriceanu, care vrea să fie deputată de Constanța,  a fost imaginea de campanie a PSD-ului în campania pentru europarlamentarele din 2007, a trecut prin Forța Civică și a ajuns, în cele din urmă, în PMP.

magda-foto

Ruxandra Sala (ALDE)

Are 28 de ani și este mediator juridic. Potrivit informațiilor postate pe Facebook, lucrează și la o păstrăvărie. Ruxandra Sala se află pe listele ALDE Bihor pentru Camera Deputaților.

sala-foto

Florina Vasilescu  (PSD)

Pe lista PSD Arad pentru Camera Deputaților se află și Florina Vasilescu. Aceasta a candidat și în vară, la Consiliul Local Municipal Arad, și, potrivit informațiilor postate pe Facebook, este senior consultant la o bancă.

florina-foto

 

Ramona Rus (PMP)

Tânăra de 26 de ani s-a înscris în cursa pentru un mandat de deputat de Arad. De doi ani, este șefa tinerilor PMP-iști din Arad.

ramona-foto

Elena Didilă (PMP)

În vară, Elena Didilă a candidat la  Consiliul Local Târgu Neamț, însă nu a avut sorți de izbândă. Mai apoi, aceasta a vrut să plece din PMP, nemulțumită de schimbările de la vârful filialei de partid. În cele din urmă s-a răzgândit, iar acum și-a găsit un loc pe lista PMP Neamț pentru Camera Deputaților.

elena-foto

Ioana Bran (PSD)

Tânăra de 30 de ani vrea să fie deputată de Satu Mare. Se pricepe la producerea și vânzarea palincii. Se consideră, potrivit propriilor declarații, o “pălincăroasă”. Concret, familia acesteia are o afacere profitabilă cu băuturi spirtoase, în care s-a implicat și Ioana Bran (Foto 1: Jurnalul de Satu Mare).

ioana-foto

 

 

Andreea Anamaria Naggar (PSD)

Social-democrata în vârstă de  30 de ani este  avocată în cadrul Baroului Galați și membră a Consiliului Județean Galați. Andreea Anamaria Naggar pare să vrea să-și încerce, mai nou, norocul la alegerile din 11 decembrie, candidând pentru un mandat de deputat de Galați.

andreea-foto

 

Roxana Iliescu (PMP)

Este  vicepreședinta  Consiliului Județean Timiș și avocată. Roxana Iliescu va candida, din partea PMP, pentru un mandat de deputat.

roxana-foto

Adela Diaconu (PSD)

Pe lista PSD Brașov pentru Senat se află și  realizatoarea de emisiuni TV Adela Diaconu. Printre altele, brașoveanca a practicat, timp de 15 ani, tenis de performanță și  cochetează cu moda, lansând mai multe colecții vestimentare care s-au bucurat de succes.

adela-foto

Cum arată cele mai sexy politiciene de peste hotare

 Pe scena politică din Grecia pășește cu încredere Angela Gerekou, care este și actriță, şi pasionată de arhitectură. În trecut, a fost vedeta mai multor pictoriale sexy. Ea a fost și ministru al turismului, dar și-a dat demisia după ce mass-media a scris despre problemele cu legea pe care le avea soțul ei.

angela-foto

Înainte de a se lansa în politică, italianca Mara Carfagana a fost dansatoare și model.  În trecut, pe vremea când Berlusconi a fost premier, aceasta a s-a aflat la “cârma” Ministerului Egalității de Șanse.

mara-foto

María Elena Boschi  se află, din 2014, la “cârma” ministerului italian pentru Reforme Constituționale.

mara-foto

Despre fostă campioană la gimnastică Alina Kabaeva  s-a zvonit că ar fi fost căsătorită cu  Putin. A fost deputată, în Rusia,  până în 2014.

alina-foto

Actrița Maria Kozhevnikova, tot din Rusia, a ajuns din Playboy direct în… Parlament.

maria-foto

Și Anna-Maria Galojan, considerată cea mai sexy politiciană din Estoniei, a pozat în… Playboy, în 2009.

ana-foto

Yuri Fujikawa, din Japonia, a realizat chiar și un filmuleț interzis persoanelor sub 18 ani, potrivit presei internaționale. Scopul? Acela de a atrage cât mai mulți… votanți, evident!

yuri-foto

Julia Bonk (foto 1) a fost cel mai tânăr  parlamentar din Germania. A candidat, în 2004, când avea doar 18 ani și a fost aleasă. Nikita Klaestrup (foto 2), din Danemarca, este analist politic, model și, mai nou, a părăsit Partidul Conservator Danez în favoarea liberalilor.

foto

 

Lasa un comentariu