Share

Ce evenimente vor avea loc în Capitală de 1 Decembrie

Peste 3.000 de militari și specialiști din MApN, MAI și SRI, cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, și militari din mai multe țări aliate sau partenere vor participa, începând cu ora 11:00,  la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României în Piața Arcul de Triumf din București. De asemenea, bucureștenii vor avea parte și de numeroase spectacole.

Ce noutăți va aduce parada militară din acest an

Militarii străini vor fi din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Italiană, Republica Federală Germania, Republica Moldova, Republica Polonă, Republica Slovacă, Spania și Statele Unite ale Americii.

“Va fi un accent pe efective din toate categoriile de forţe armate, pe tehnică de luptă. Avem şi câteva noutăţi, evident, începând cu avioanele F-16 Fighting Falcon, sperăm ca şi condiţiile meteo să fie alături de noi -, noua uniformă de luptă a Armatei, tehnica de la Poliţia Militară, motocicletele noi pentru Forţele pentru Operaţii Speciale şi MEDEVAC-ul de la infanterie”, a declarat ministrul Apărării, Mihnea Motoc. Tot în București, va avea loc, începând cu ora 8:00, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

Târg de Crăciun și spectacole, în Piața Constituției

Primăria Capitalei va organiza o serie de manifestări dedicate Sărbătorilor de Iarnă, în mai multe zone ale Capitalei. Tot pe 1 Decembrie se va aprinde și iluminatul festiv de sărbători.

Târgul de Crăciun va avea loc, în perioada 1 — 30 decembrie, în Piața Constituției, întâmpinându-i pe  vizitatori cu o serie de atracții care celebrează Crăciunul autentic românesc: spectacole artistice, Casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, personaje de poveste, bucate tradiționale și daruri de sărbători.

Casa lui Moș Crăciun va fi deschisă până pe 24 decembrie,  între orele 11:00 – 13:00 și 17:00 —22:00. Aici, copiii se vor întâlni cu Moș Crăciun și spiridușii săi. Tot în acest spațiu se află și cutia poștală unde micuții își pot lăsa scrisorile cu dorințele lor.

De pe 1 până pe 30 decembrie, între orele 10:00 — 22:00, părinții sunt așteptați cu cei mici pentru a se bucura de un carusel de poveste, patinoar în aer liber și trenuleț, toate cu intrare liberă.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc spectacole susținute de ansambluri de datini și obiceiuri din diferite zone ale țării, grupuri de copii, grupuri de colindători, cântăreți de muzică populară, artiști consacrați, trupe cunoscute și coruri celebre. Dinu Iancu Sălăjanu, Maria Dragomiroiu, Ovidiu Komornik, Cornelia și Lupu Rednic, Nicolae Voiculeț, Ducu Bertzi, Elena Gheorghe, Bosquito, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Bere Gratis, El Negro, Pasărea Rock și Mircea Baniciu, Simona Nae, Paula Seling, Marcel Pavel, Camioane în mulțime, Pact, Proconsul, Jazzapella, Ducu Bertzi, Gospel Moods, Nicu Alifantis, Vița de Vie, Iris și Ștefan Hrușcă sunt doar câțiva dintre artiștii care vor urca pe scenă din Piața Constituției.

Începând cu 1 decembrie, esplanada cu statui din Piața Universității va fi animată de momente specifice sărbătorilor de iarnă și de multe surprize menite să însuflețească kilometrul 0 al Capitalei. Bucureștenii și turiștii sunt așteptați să se bucure de sărbători alături de cei dragi într-un cadru de poveste,  în jurul unui brad înalt de 14 metri, plin de culoare și să savureze un pahar cu vin fiert și preparate delicioase.

Ziua Națională, sărbătorită în parcul Titan

Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureșteni să sărbătorească   Ziua Națională a României în Parcul Titan, unde  vor avea loc numeroase manifestări sportive, artistice și culturale. Accesul la aceste evenimente este liber. Astfel, la ora  9:00 se va da startul „Maratonului Reîntregirii Neamului”, manifestare sportivă organizată de RoClub Maraton. Participanții sunt așteptați să se alinieze la start și apoi să treacă linia de sosire la scena de lângă lacul din Parcul Titan.

Programul cultural-artistic va începe la ora 17:00.  Bucureștenii vor avea parte de un spectacol susținut de Ansamblul „Rapsodia Carpaților”. Momentul solemn al evenimentului va fi realizat de Fanfara Angely’s,   programul artistic incluzând  marșuri militare și suite folclorice. Evenimentul dedicat Zilei Naționale a României se va încheia cu un spectacol de dans cu foc şi muzică live, inspirat de ritualurile româneşti străvechi, pe care le dezvoltă în forme artistice moderne Crispus & Cobzality.

Tot pe 1 Decembrie, pe aleea principală a Parcului Alexandru Ioan Cuza se va deschide târgul tradițional de Crăciun. Manifestările organizate de Primăria Sectorului 3 de Ziua Națională vor deschide seria evenimentelor dedicate Sărbătorilor de Iarnă, care va mai cuprinde un eveniment dedicat Crăciunului, pe 22 decembrie, și tradiționalul Revelion tematic din Sectorul 3, care se va desfășura în acest an sub conceptul „O noapte de 10”.

Lasa un comentariu