Share

Când devine ciocolata antidotul tusei

Dacă unele episoade de tuse trec de la sine, altele cedează la tratament naturist, bazat pe ceaiuri calde şi vitamina C, însă deseori leacul pare foarte greu de găsit. Iată care este adevărul despre tuse şi ce boli grave poate ascunde ea.

Mecanism reflex, prin care  organismul elimină secreţiile din căile respiratorii, tusea nu are întotdeauna o cauză infecţioasă. Însă dacă aceste accese sunt asociate cu dureri în piept sau expectoraţii cu sânge, cu febră sau cu o stare de rău generală, se impune un control medical.  „Agenţii chimici, infecţioşi sau mecanici stau la baza declanşării aceselor de tuse. Deseori, nu există o cauză organică şi puteţi tuşi pe fond psihogen, mai ales dacă sunteţi o persoană mai anxioasă. Acest tip de tuse este urcat şi irită căile respiratorii. Reflexul de tuse vă poate  genera chiar leşin dacă episodul durează mult şi presupune efort”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Ce boli grave poate semnala
„Dacă sunteţi fumător, iar tusea persistă, slăbiţi în  mod inexplicabil şi expectoraţi cu sânge, trebuie să mergeţi urgent la medic pentru că poate fi vorba despre o boală gravă, inclusiv cancer pulmonar. O tuse persistentă trebuie investigată pentru că ea poate semnala și afecţiuni precum:  insuficienţă cardiacă, boală de reflux gastroesofagian, tromboembolism pulmonar sau poate fi un efect secundar al unor medicamente”, spune dr. Luca. Citește continuarea aici.

Lasa un comentariu