Share

ANM a emis un nou cod portocaliu de viscol

Meteorologii au emis o nouă atenţionare cod portocaliu de viscol şi polei, valabilă de marţi  de la ora 23:00  până miercuri la ora 15:00. 

“În noaptea de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) şi în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70…80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m. Pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) în judeţele Constanţa şi Tulcea vor fi intervale cu rafale de 70…80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar şi precipitaţii mixte ce vor depune polei”, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Totodată, a fost emis şi un cod galben de ninsori,   în vigoare de marţi, de la ora 21:00,  până miercuri, la ora 21:00 “În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada”, potrivit  ANM.

Lasa un comentariu