Share

Acestea sunt cele mai înspăimântătoare închisori din lume

Când pronunțăm cuvântul „închisoare” parcă tot ce e mai rău pe lume vine odată cu el. De fapt, aceste locuri sunt mult mai rele decât le cunoaștem noi, cei din exterior. Din cele mai vechi timpuri, folclorul urban a scos la suprafață tot felul de grozăvii cu privire la celule și dușuri comune.

Însă, atunci când vine vorba de cele mai înspăimântătoare închisori din lume,  nu te mai gândești la un simplu hoț de portofele sau telefoane. „Absolvenții” celor mai cumplite pușcării sunt ucigași în serie, violatori în grup, sadici, teroriști și alte asemenea „ființe” pentru care lunga serie a infracțiunilor nu a încetat odată cu închiderea lor între patru pereți…Iar problema cea mai mare este că numărul condamnaților crește încontinuu! Iată care sunt cele mai periculoase cinci închisori din lume.

La Sabaneta (Venezuela)

La Sabaneta este considerată cea mai dură închisoare din Venezuela, din pricina mizeriei, a sărăciei și a zecilor de epidemii care zac aici. Până acum, holera a răpus aici 700 de deținuti, iar în 1994, o revoltă moderată s-a transformat în masacrul a 100 de condamnați. Crimele sunt pentru deținuți nimic altceva decât niște activități recreative, ținând cont că aceștia nu au voie să muncească.

la-sabaneta

Old Melbourne Gaol (Australia)

Fosta închisoare, acum muzeu pe trei nivele, reprezintă o parte din trecutul istoric al orașului. Construită în 1800 a fost locul în care și-a găsit sfârșitul celebrul bandit devenit legendă, Ned Kelly.

old_melbourne_gaol

Citește continuarea aici.

Lasa un comentariu